Судитимуть спільника злочинця, який спалив екс-нардепу Миколі Сороці автомобіль

2521 1

Ми у соцмережах:

це сталось на Дачній, 48

Рівненською місцевою прокуратурою викрито пособника злочинця, який підпалив у лютому 2017 року на вулиці Дачній, 48, «Mercedes-Benz G-500» народного депутата від “Партії регіонів” та голови Рівненської облдержадміністрації часів Леоніда Кучми Миколи Сороки.

Поки пожежники приїхали, «Mercedes» тоді вже був повністю охоплений полум'ям. Врятувати позашляховик не вдалося. Будинок полум'я не зачепило, родина Миколи Сороки не постраждала.

Микола Сорока тоді запевнив журналістів, що ворогів у нього немає.

- Так, справді згоріла машина, справді підпалили. Не знаю, нібито таких ворогів я не мав і не маю. На політичній арені — не думаю, що там щось є. Але Бог суддя. Добре, що всі живі й здорові, - сказав тоді Сорока. 

24-річного палія авто поліцейські розшукали. Чоловіка засудили ще торік. Він отримав 4 роки позбавлення волі, втім у колонію не потрапив, бо суд призначив йому один іспитового терміну. І хоча збитки за пдпал авто склали 487 тис. грн., Микола Сорока підсудному позову про відшкодування збитків тоді не заявляв.

А сьогодні  Рівненська місцева прокуратура повідомила, що викрила ще одного із співучасників цього ж злочину.  Завдяки узгодженим діям процесуальних прокурорів, слідчих та оперативних працівників поліції здобуто докази у кримінальному провадженні, які підтверджують скоєння злочину вказаною особою. Під час досудового розслідування 59-річному жителю м. Рівне повідомлено про підозру в співучасті у формі пособництва в умисному знищенні чужого майна, вчиненого шляхом підпалу, що заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах. У кримінальному провадженні слідчими слідчого відділу Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області проводяться необхідні слідчі та процесуальні дії, спрямовані на повне та всебічне з’ясування всіх обставин події.

За вчинення зазначеного злочину, передбачена у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до десяти років.


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також