«Сузір’я» розпочинає з перемог

2134 0

Ми у соцмережах:

 «Сузір’я» розпочинає з перемог

Рівненський жіночий баскетбольний клуб «Сузір’я-НУВГП-ОСДЮШОР» з двох перемог розпочав новий сезон у вищій лізі. У Тернополі підопічні Валерія Жартуна переграли команду «Універ» — 58:51 та 71:51. Незважаючи на виграші, тренер нашої команди про жодні завдання на сезон не говорить, каже, цього року ситуація у лізі як ніколи заплутана.

— Про те, де і з ким ми граємо перший тур, дізналися лише у вівторок, тобто за три дні, — розповідає Валерій Жартун, — так пізно календар ми ще ніколи не отримували. До Тернополя їхали всліпу. Не знали, хто гратиме за суперника, та й своїх деяких гравців ми побачили лише в день гри. Лише в останній момент ми дозаявили Катю Поляничку, яка мала грати в Івано-Франківську, а також в оренду взяли двох 15-річних вихованок столичного «ТІМ-СКУФа». Як результат, першу гру виграли лише в заключній чверті. — Про кадрові надбання ви сказали, а чи є втрати? — Втрата одна — Олена Бондар, яка підписала чотирирічний контракт з київським «Динамо».

— Які завдання стоять перед «Сузір’ям» на сезон? — Про завдання говорити складно, адже невідомі склади суперників. На сайті федерації зазначені одні гравці, а насправді виходять грати зовсім інші. Річ у тім, що Українська професійна баскетбольна ліга, яка торік діяла паралельно, нині перебуває на стадії розвалу. Її організатори переконують, що з Нового року ліга таки відновить своє існування, але я маю сумнів. Як результат, майже тридцять гравців з команд УПБЛ перебралися до вищої ліги, а відтак її рівень відчутно зріс. Так, 20-21 листопада нам протистоятиме Вінниця, хто за неї приїде — нині ми не знаємо. — Яка система проведення змагань? — 12 команд розподілені на дві підгрупи по шість у кожній. На цьому етапі клуби проведуть два кола. Далі по три найкращі колективи з кожної підгрупи розіграють місця з першого по шосте з урахуванням ігор між собою на груповому етапі. — Чим викликане додавання до назви команди ще й ОСДЮШОР? — Це важливо насамперед для дітей. Тепер вони відчувають себе не десь окремо, а частиною головної дорослої команди, частиною єдиної великої родини.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також