«Світло» у Рівному вимикають за «ремонтним» графіком

1481 0

Ми у соцмережах:

«Світло» у Рівному вимикають за «ремонтним» графіком

Нещодавно міськрада Рівного почала інформувати населення про відключення «світла» по годинах за певним адресами. Багато-хто подумав, що повторюється минулорічна ситуація, коли через російськими обстріли у мережі усім не вистачало напруги. Однак виявилося, що причина теперішніх відключень банальна – планові ремонти.

 Алла Ліхачова, речниця «Рівнеобленерго»:

- Компанія систематично здійснює капітальний та поточний ремонт електромереж та енергообладнання, проводить чистку трас ліній електропередачі. Адже енергетичні об’єкти потребують постійної діагностики та модернізації. Це дозволяє попередити можливі несправності та забезпечити безперебійну подачу напруги в оселі рівнян. Для того, щоб у майбутньому попередити аварійні вимкнення виявляються потенційно проблемні ділянки, які ремонтуються. Для безпечної роботи енергетиків та збереження їх життя електропостачання на час ремонтів електромереж та обладнання відключають. Такі роботи проводяться з року в рік.

Інформація про відключення, пов’язані з профілактичними ремонтами, розміщена на офіційному сайті компанії у розділі відключення/заплановані ремонтно-експлуатаційні роботи. Тому не варто плутати графіки планових ремонтних робіт з графіками погодинних стабілізаційних відключень, які були минулого року. Адже їх запроваджували для збалансування енергетичної системи Рівненщини після російських обстрілів енергетичної інфраструктури країни.

З лютого цього року «Укренерго» не доводило лімітів потужності для нашої області. Тому графіки погодинних відключень відтоді на Рівненщині не застосовуються. Наразі енергосистема краю працює стабільно, оператор об’єднаної енергосистеми України НЕК «Укренерго» не встановив лімітів споживання електроенергії на Рівненщині, обмеження споживання не застосовуються до жодної категорії споживачів, потужності вистачає для усіх потреб області.

Наголошу, що запровадження стабілізаційних графіків погодинних відключень можливе лише у випадку надходження відповідної команди диспетчера «Укренерго». Про це ми одразу повідомимо мешканців Рівненщини.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також