Священник отримав три роки в`язниці за смертельну ДТП

3249 0

Ми у соцмережах:

Священник отримав три роки в`язниці за смертельну ДТП

Колишній настоятель церкви Святої великомучениці Параскеви (УГКЦ) у селі Берлин на Бродівщині отримав три роки позбавлення волі за вчинення смертельної ДТП 22 серпня 2020 року на дорозі Броди – Берестечко.

29-річний священник Василь Фітьо сів за кермо у сильному алкогольному сп’янінні, перевищив швидкість і втратив контроль над автомобілем. Таким чином машина священика перекинулась, через що загинув один пасажир, а ще двоє отримали тяжкі травми.

Священник, який п'яним спричинив смертельну ДТП, отримав три роки тюрми, повідомляє Volyn24.com.  Експертиза показала, що у крові священика на момент скоєння ДТП було 3,32 проміле алкоголю, що у 16 разів перевищувало норму (0,2 проміле).

Вирок Василю Фітю оголосив Бродівський районний суд. Під час судового засідання підсудний визнав свою провину у скоєнні смертельної ДТП. Він розповів, що того дня разом з двома односельчанами купався в озері та пив горілку. Потім до чоловіків підійшли дві знайомі дівчини і попросили підвезти їх додому. Василь Фітьо погодився. За словами священника, він на швидкості 120 км/год їхав з села Берлин до села Клекотів і на повороті намагався знизити швидкість,  але втратив керування і Hyundai Santa Fe перекинувся.Сестра загиблого у ДТП під час судового засідання заявила, що їй не відшкодували жодних збитків через смерть брата. Водночас вона попросила не карати священика, бо вважає, що «Бог йому суддя».

А одна з постраждалих у ДТП неповнолітніх дівчат заявила у суді, що Василь Фітьо відшкодував усі збитки, отож її адвокат заявив про примирення дівчини зі священиком. Її подруга, що також отримала травми у ДТП, сказала, що їй нічого не відшкодовано. Обидві дівчини попросили суд не карати священика.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також