Так хочеться крейди... Іноді потреба організму в крейді може стати тривожним симптомом

506 0

Ми у соцмережах:

Так хочеться крейди... Іноді потреба організму в крейді може стати тривожним симптомом

Чому людина відчуває потребу в крейді? Вважається, якщо людина їсть крейду, то у неї спостерігається дефіцит кальцію. Це так. Однак є певні захворювання, які докорінно змінюють уподобання до їжі. У результаті чого організм намагається, таким чином, налагодити обмін речовин. Відомо п’ять причин, які пояснюють поїдання крейди.

Вагітність. Майже у всіх жінок при цьому спостерігається потяг до крейди. Тож треба піти в аптеку і купити харчову крейду. Вагітним просто необхідний цей елемент, оскільки при його нестачі плід, що розвивається, витягує всі соки з організму матері.

Анемія. Відомі випадки, коли люди, намагаючись самостійно усунути дефіцит заліза, з’їдали до 10 кг крейди на добу. Навіть така висока кількість з’їденого елемента не вирішить залізодефіцитної проблеми. Необхідно, щоб лікар призначив певну терапію, щоб відновити рівень необхідних організму речовин.

Проблеми з печінкою. У результаті недотримання раціонального харчування людський організм намагається відновитися і вимагає крейди. Якщо виключити з раціону мариновану, копчену, смажену їжу, організм перестане вимагати крейду.

Порушення в роботі щитовидної залози. З віком розвиваються різні патології життєво важливого органу, які призводять до швидкого виведення кальцію з організму, який, у свою чергу, намагається швидше відновити втрату, тому є люди, яким хочеться крейди.

Нестача вітамінів C, E, D. Тільки при оптимальній кількості вітамінів може статися всмоктування кальцію в організмі. Процентне співвідношення корисних речовин повинно бути 3:2:1. При дефіциті цих вітамінів весь час хочеться крейди.

Поїдання крейди — не найкращий спосіб для насичення організму кальцієм, оскільки при споживанні в чистому вигляді організм не хоче його засвоювати.

Кормові, шкільні та технічні різновиди крейди включають добавки, різні домішки, тому ці види не підходять для того, щоб включати їх у раціон. Краще купувати харчову крейду в аптеках.

Що стосується норми, то дорослій людині в день достатньо з’їсти 1 ст. л. крейди в порошку або 3 маленьких шматочка кускової крейди. А ще краще, якщо елемент замінити глюконатом кальцію або вживанням продуктів з високим його вмістом.

Які можуть бути наслідки? Не варто захоплюватися споживанням крейди у великих кількостях, оскільки її надлишок може негативно позначитися на здоров’ї. Крейда — пухка, порошкоподібна речовина, потрапляючи в наш організм, вона осідає всередині на стінках органів, забруднює судини. У результаті надмірного насичення організму карбонатом кальцію, в нирках утворюються конкременти, відбувається вапнування ніжних стінок судин, розвиваються такі захворювання, як панкреатит та цукровий діабет. Потрапляючи в шлунок, крейда змішується із соляною кислотою, з’являється метеоризм і, як наслідок — гастрит, виразка.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також