Ті самі люди в ту саму хату? Як Гайдукевич на Рівненщині «Європейську солідарність» перезавантажує

1776 0

Ми у соцмережах:

Віталій Гайдукевич

Про партію «Європейська солідарність» у Рівненській області останнім часом говорять в розрізі так званого перезавантаження місцевої парторганізації. Нагадаємо, що в середині березня цього року президія Центральної Ради партії розпустила Рівненську територіальну партійну організацію. Новим куратором «ЄС» на Рівненщині став колишній журналіст, а нині громадський діяч Віталій Гайдукевич, який пообіцяв оновити партійні лави та зробити повне перезавантаження.

Однак судячи з того, як нині відбувається цей процес — все йде як завжди в українській політиці. Слова так і залишаються словами, не підкріпленими реальними діями.

З опублікованої у відкритих джерелах інформації ми бачимо, що днями в «Європейську солідарність» на Рівненщині було прийнято перших 125 її нових членів. Умовно їх можна розділити на дві групи. Перша — це вже колишні активісти невеличкої партії «Сила людей», яка на жодних виборах не змогла показати хоча б якогось бодай пристойного результату, а тому для цих людей партійність в «ЄС» — невеличкий шанс потрапити у місцеві ради на майбутніх виборах.

Інша група — менш публічна і більше орієнтується не на Віталія Гайдукевича, а на інтереси тих чи інших «груп впливу» із числа колишніх партійців та місцевих політиків.

Додамо, що, за словами нашого джерела, великої черги з охочих потрапити в перезавантажену «Європейську солідарність» на Рівненщині не було. Ще раніше заяву про вихід з партії написав колишній керівник Рівненської ОДА Олексій Муляренко. Не виявили бажання перереєстровуватися й члени та голови багатьох районних організацій.

Можливо, тому на це так емоційно відреагував Віталій Гайдукевич, який назвав майже тисячу колишніх партійців на Рівненщині «чортами». Хоча, за великим рахунком, саме ці люди протягом останніх п’яти років розбудовували одну з найпотужніших в Україні партійних організацій, провели не одну переможну виборчу кампанію, в тому числі й для Петра Порошенка.

Чи спрацює ставка «Європейської солідарності» на Рівненщині винятково на активістів, побачимо вже незабаром — під час місцевих виборів. Однак різноманітні соціологічні дослідження показують, що люди більше не хочуть бачити нових і недосвідчених політиків при владі. Серед виборців є запит на людей, які мають досвід менеджерської роботи або досвід у політиці. Це люди з яскравим бекграундом в бізнесі або в держуправлінні.

Чи розуміє це Віталій Гайдукевич? Скоріше за все, ні. Адже джерела в партійному офісі на Рівненщині розповідають, що ставку все-таки роблять на впізнаваність бренду «ЄС» і особисто рейтингу Петра Порошенка. При цьому забуваючи той факт, що на місцевих виборах в першу чергу обирають особистість. Тому поки перспективи перезавантаженої «Європейської солідарності» у Рівненській області виглядають дуже туманними.

Сергій ТКАЧЕНКО.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також