Тракторист виграв суд у патрульних

5484 0

Ми у соцмережах:

Тракторист виграв суд у патрульних

Півроку тракторист Рівненського шляхово-експлуатаційного управління Микола Шелемеха чекав на рішення суду, щоб скасувати протокол рівненських патрульних. Бо у січні, коли розчищав сніг та лід на Соборній, поліцейські оштрафували його за неправильний поворот.

Затримали тракториста патрульні 30 січня на вулиці Соборній, 338, коли тракторист повернув ліворуч, порушивши суцільну лінію розмітки. Патрульні оштрафували його на 255 грн.

Як йдеться у рішенні Рівненського районного суду, п. Шелемеха вважав постанову патрульних незаконною та необґрунтованою, бо «не було враховано, що під час керування трактором «SDLG» він виконував покладені на нього службові обов’язки Рівненським ШЕУ».

Патрульний до суду не прийшов. Суддя Микола Бердій позов тракториста задовольнив, бо «вина тракториста у вчиненні адміністративного правопорушення є недоведеною». У рішенні зазначено, що відповідно до закону «Про правила дорожнього руху» водіям транспортних засобів дорожньо-експлуатаційної служби під час виконання роботи на дорозі дозволяється відступати від вимог дорожніх знаків (крім знаків пріоритету та знаків 3.21-3.23), дорожньої розмітки.

За словами начальника Рівненського ШЕУ, подібних протоколів на його підлеглих було вже декілька, проте не всі водії хотіли витрачати час та гроші на суди.

— У нас — спеціальний транспорт, яким не так просто управляти, — розповідає пан Климук. — Під час деяких видів робіт водії змушені порушити ПДР, які не мають права порушувати водії легкових авто. Звісно, наші працівники теж не завжди праві. Але на мою думку, патрульні мали би сприяти і допомагати нам у проведенні ремонтних та снігоочисних робіт, а не виписувати протоколи на наших працівників.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також