Трасу біля Рівного, де за тиждень загинули три людини, освятять

1908 0

Ми у соцмережах:

Трасу біля Рівного, де за тиждень загинули три людини, освятять

У вихідні одразу дві дорожньо-транспортні пригоди сталися у Білій Криниці. Обидві — зі смертельними наслідками: 3 листопада загинув водій автовоза, а наступного дня — дві молоді жінки, яких збив п'яний валютник.

Мартинов суд

Мартинова, який, керуючи автомобілем, убив двох жінок, взяли під варту у залі суду
Перша ДТП на трасі Київ-Чоп у Білій Криниці, що за кілька кілометрів від Рівного, сталася пізно вечері 3 листопада. 29-річний мешканець Кропивницького, водій вантажівки «DAF», перевозив автомобілі і їхав у сторону Києва. Через неуважність, як зазначають поліцейські, він врізався в інший «DAF», який теж віз автомобілі і зупинився у колоні на червоний сигнал світлофора. За кермом його був 39-річний житель Запорізької області. Внаслідок зіткнення автовоз загорівся. Водію вдалося вибратися з кабіни неушкодженим, проте палаюча вантажівка зіткнулась ще з двома автомобілями, які стояли попереду, — «Scania» та бензовозом «МАН». дтп-автопотяг9
Наслідки ДТП, що сталася 3 листопада: водій загинув, автовоз згорів вщент, чотири легковики пошкоджено вогнем
Водій з Кропивницького, який спровокував ДТП, від отриманих травм загинув на місці. Його тіло, затиснуте у кабіні, вирізали рятувальники. Обидва автовози везли з Чехії по шість автомобілів «Hyundai Tucson». Чотири легковики пошкоджено вогнем, а один «DAF» згорів ущент. П'яний валютник збив двох жінок і навіть не зупинився Вже наступного дня, 4 листопада, сталася ще одна смертельна ДТП, і знову на тій же ділянці траси Київ-Чоп. Близько шостої години вечора «BMW Х5», що їхав до Рівного, на великій швидкості збив на смерть двох молодих жінок, які переходили дорогу регульованим пішохідним переходом на зелене світло світлофора. Очевидці трагічної події розповідають, що удар був таким сильним, що одну жінку відкинуло на 50 метрів. В одної загиблої злетіло взуття і шкарпетки, сумка іншої застрягла в розбитому передньому бампері «BMW Х5». Водій так і поїхав з сумкою далі, навіть не пригальмувавши. Затримати його патрульним вдалося біля Рівненського зоопарку. За результатами огляду водій перебував у стані сп'яніння. Рівень алкоголю в його крові перевищував допустиму норму майже у дев'ять разів. ДТП набула широкого розголосу, фото п'яного водія активно поширювали у соцмережах. Рівняни упізнали в ньому валютника із супермаркету «Сільпо», що в районі автовокзалу, — 54-річного Володимира Мартинова. Офіційно він проживає в Рівному на вулиці Марка Вовчка, одружений, має двох дітей та внуків. З'ясувалося, що сім років тому він вже скоював аналогічну ДТП — наїхав на людину на пішохідному переході поблизу школи №12. Щоправда, тоді потерпіла отримала легкі тілесні ушкодження, тож кримінальне провадження не відкривали.

Не вбивця, а інвалід і хороший сім'янин?

У понеділок Рівненський міський суд обирав Мартинову міру запобіжного заходу. Прокурор Василь Данілей клопотав про тримання його під вартою протягом 60 діб, без права внесення застави. — Після скоєння ДТП водій не зупинився, не подзвонив ні в поліцію, ні у «швидку». Він зник з місця події, зупинившись тільки в районі зоопарку, і то, найімовірніше, тільки через те, що у нього заглух автомобіль, бо витекла рідина з радіатора. Це вже свідчить, що затриманий може укриватися від органів досудового розслідування, — аргументував слідчий Богдан Крупенко. Захисник підозрюваного, адвокат Андрій Мосійчук, заперечував. Надав суду документи, що його підзахисний — інвалід третьої групи і потребує неврологічного лікування, оскільки в минулому отримав серйозну черепно-мозкову травму і переніс операцію. Окрім того, адвокат заявляв, що Мартинов теж постраждав у ДТП, а тому, мовляв, йому потрібна допомога лікаря. До справи навіть додали характеристику на Володимира Мартинова, яку підписав голова ОСББ. У ній сказано, що власник «БМВ» — «спокійна, відповідальна людина та хороший сім'янин». Адвокат просив відпустити Мартинова під домашній арешт з умовою носіння електронного браслета. Валютник Мартинов — 02
Володимир Мартинов: «Я не уникаю відповідальності»
— Це є важкий злочин, але хочу звернути увагу, що це не навмисний злочин, — сказав Мосійчук. — Як він мені розповів, він їхав на мигаюче світло світлофора. Він повністю розкаюється і хоче відшкодувати збитки, які спричинив. Ізоляція його від суспільства незаконна. На запитання, де працює його підзахисний, адвокат відповів, що Мартинов — офіційно безробітний і отримує пенсію інваліда — 822 гривні на місяць. Звідки з такими доходами він взяв гроші на «BMW Х5» та де знайде кошти на відшкодування «збитків», захисник відповідати відмовився. Сам Мартинов заявив, що в скоєному розкаюється: — Я визнаю цей злочин повністю. Не уникаю відповідальності. Каюся. Мені важко розмовляти. Я зараз приймаю пігулки через колишню травму голови. Суд все ж постановив тримати Мартинова під вартою 60 діб — без права внесення застави. У СІЗО винуватець ДТП пробуде щонайменше до 3 січня.

Загиблі подруги поверталися з роботи

У понеділок у Великих Межиричах Корецького району всім селом прощалися із загиблою у ДТП 29-річною Оксаною. Ховали її у вельоні, оскільки жінка не була заміжня. Вона була з багатодітної та, за словами односельчан, дуже порядної сім'ї. Її подруга — загибла 38-річна Оксана, була із села Довговоля Володимирецького району. Жінка також була незаміжня. У сільраді розповідають, що була дуже енергійною та позитивною, мала дві вищі освіти, завжди відгукувалася на прохання односельчан: допомагала і місцевій школі, і клубу. Подруги у Білій Криниці вже кілька років винаймали житло і щодня їздили на роботу в Гощу, на завод «Фапомед». У трагічний для них вечір поверталися з роботи.

Поки немає мосту, освятять дорогу

Ці жінки — не перші, кого збили на пішохідному переході у Білій Криниці. Водії не звикли гальмувати на цій ділянці міжнародної траси, незважаючи на те, що це населений пункт, в якому діє обмеження швидкості руху до 60 км?/?год. Микола Козачок, заступник начальника Служби автомобільних доріг в Рівненській області: — Водії систематично порушують тут правила дорожнього руху. Вони неуважні при в'їзді в населений пункт — це головна причина таких ДТП, на мою думку. Має бути суворе покарання для таких водіїв. Не 810 гривень штрафу, а всі 18 тисяч. Поліції мають повернути функції контролю за швидкістю на дорогах. Щодо заходів, яких можна було б вжити вже, то це з обох боків пішохідного переходу покласти так звані «лежачі поліцейські». Проте на міжнародній трасі, якою є Київ-Чоп, таке робити заборонено на законодавчому рівні. Тож у Верховну Раду потрібно вносити відповідний законопроект, який би змінив правила дорожнього руху. Наскільки мені відомо, зараз сільська рада Білої Криниці готує звернення до Служби автодоріг із проханням звести на тій ділянці траси або надземний, або підземний пішохідний перехід. Ми ухвалимо рішення після детального вивчення питання. Адже потрібно перевірити, які комунікації проходять поблизу цієї дороги або під нею, кому належить земля на узбіччях. Тетяна Гончарук, білокриницький сільський голова: — За моєї пам'яті, на наших пішохідних переходах поблизу зупинок було як мінімум вісім дорожніх інцидентів. Кілька років тому там збили на смерть молоду жінку. Але ті дві ДТП, що сталися днями, сколихнули наше село. Люди шоковані. Батьки наказують дітям користуватися тільки надземним пішохідним переходом, який за 400 метрів від того, де сталася ДТП. Щодо будівництва на цій ділянці траси підземного переходу або ще одного пішохідного моста, то це потрібно було робити ще тоді, коли капітально ремонтували трасу до Євро-2012. Зараз це нереально. Ми будемо вести переговори з поліцією та Службою автомобільних доріг, щоб поставити за декілька кілометрів від пішохідного переходу попереджувальний дорожній знак для водіїв. Окрім того, наш священик запропонував пройти хресним ходом на тому злощасному місці. В неділю, 12 листопада, так і зробимо — пройдемо там всім селом.
Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також