Попрацювавши два тижні, Третяк попросив 150% премії

3200 0

Ми у соцмережах:

Попрацювавши два тижні, Третяк попросив 150% премії

Не минуло й двох тижнів, відколи Олександр Третяк отримав посвідчення голови Рівного, як на сайті міської ради з’явився проєкт рішення про виплату йому 150% премії до зарплати. Це викликало шквал коментарів у рівнян — здебільшого негативних. За які такі заслуги? Насправді ж Третяк просто перейняв усталену практику попереднього голови Хомка — щомісяця підвищувати зарплатню собі, заступникам та іншим управлінцям, виплачуючи премії та надбавки.

Щоправда, Олександр Третяк, коментуючи проєкт рішення, раптом заявив, що підвищена зарплата для нього — це такий собі корупційний запобіжник. Мовляв, він повинен мати достатню зарплату, щоб у майбутньому його не спокусили нечесно заробити. До речі, є ще один проєкт рішення, яке стосується Третяка — про присвоєння йому з 3 грудня 5 рангу посадовця місцевого самоврядування другої категорії. Від рангу та категорії також залежить розмір зарплатні голови.

Лариса Сива, начальник управління бухгалтерського обліку міськвиконкому:

Міському голові встановлюється заробітна плата рішенням сесії. Так само із преміями, доплатами, вислугою або рангом. Усе затверджується сесійно. Колись сесія ще й погоджувала зарплати заступників міського голови, проте у законодавстві відбулися зміни.

Наразі посадовий оклад міського голови Олександра Третяка становить 15 900 гривень в місяць. І це не надто великі гроші. Бо виходить, що міський голова отримує зарплату меншу, ніж начальник відділу. В начальника відділу міськвиконкому зарплата коливається від 15 до 18 тисяч гривень. Це уже в залежності від надбавки та вислуги років. Якщо депутати підтримають проєкт рішення про призначення голові премії, то заробіток Третяка становитиме близько 40 тисяч гривень. Ця надбавка у 150% премії діятиме постійно до ухвалення якихось нових змін у законодавстві.

Загалом зарплата міському голові виплачується згідно із постановою Кабміну. Там чітко прописано усі норми та можливі надбавки.

Проєкти рішень щодо премії та присвоєння рангу міському голові Рівного Олександру Третяку міська рада розгляне на сесії. Наразі невідомо, яку зарплату отримував новий міський голова на попередній посаді — ректора Рівненської духовної семінарії та академії ХВЄ. Однак в розмові із журналістом «РВ» голова повідомив, що незабаром оприлюднить свої доходи, подавши декларацію.

До речі, заробітна плата попереднього міського голови Володимира Хомка була більшою — в середньому 65 тисяч на місяць разом з преміями та доплатами.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також