Третяк просить не нести штучні квіти на кладовище, а комунальники їх продають

1512 0

Ми у соцмережах:

Третяк просить не нести штучні квіти на кладовище, а комунальники їх продають

Міський голова Олександр Третяк просить рівнян відмовитися від штучних квітів під час поминальних днів після Великодня. Просить, бо офіційно влада не може запровадити якісь обмеження:

— Штучні квіти та вінки — це вчорашній день. Прошу цього не робити. Рекомендуємо не тягнути на кладовища пластикові квіти, які потім забруднюють довкілля.

А тим часом і цього року, немає сумніву, торгуватимуть просто біля кладовища цими квітами. А поруч буде й намет міського комунального підприємства.

Микола Володько, начальник КП «Спецкомбінат-ритуальна служба»:

— Я був у Польщі — там ніхто штучних квітів та вінків на кладовище не носить. Адже все це за рік вигорає і знищується під сонцем, тому й перетворюється на основну масу сміття, яке є на кладовищі. Перед Провідною неділею з кладовища ми ці минулорічні штучні квіти та вінки причепами вивозимо, настільки їх багато. Вважаю, якби люди їх не купували, то й потреби у продажу не було б. Наприклад, ми не маємо ніякого впливу на бабусь, які продають штучні квіти біля кладовища «Нове». Адже це — земля сільської ради, що поруч. Ми й самі перед Провідною неділею встановлюємо намет, в якому продаємо штучні квіти, лампадки та свічки. Якщо не ми їх продаватимемо, то люди придбають штучні квіти на ринках і привезуть їх на кладовище. З іншого боку, ніхто не запропонував ніякої альтернативи штучним квітам. Адже живі квіти це добре, проте вони швидко в’януть.

До речі, незабаром в Рівному ніде буде ховати померлих, адже на кладовищі «Нове» лишилося тільки два вільних сектори для могил. Як збирається вирішувати цю проблему міський голова Рівного Олександр Третяк?

— Роками про це велася мова, але насправді руху для вирішення цього питання не було, — розповів Олександр Третяк. — Ми можемо говорити фактами — на кладовищі «Нове» у Рівному залишилося всього два вільних сектори. Тож треба розв’язувати проблему, і з неї є три реальних варіанти вирішення. Перше — розширення кладовища шляхом купівлі вільної землі поряд, яка нині перебуває у приватній власності. З власниками паїв можна говорити не тільки про продаж, а й обмін землі. Другий варіант — будівництво нового кладовища. Третій варіант — дорогий, але перспективний — будівництво крематорію. Зараз ми на етапі прорахування оптимального варіанта вирішення цієї проблеми.

Богдан СЛОНЕЦЬ,
Дарина ГУЗЕНКОВА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також