Три причини посадити шпинат

594 0

Ми у соцмережах:

Три причини посадити шпинат

Посадка зелені шпинату. Користь для організму, склад рослини і її смак. Основні причини посадити зелень шпинату у себе на грядці. Простота вирощування та догляду, а також ранні терміни дозрівання рослини.

Вибір культур для посадки на своїй ділянці - це непросте завдання для будь-якого городника. У продажу представлено колосальну кількість насіння різних рослин, кожна з яких має корисні властивості і неперевершений смак.

Але особливу увагу варто приділити шпинату. Це найбільш популярний товар в магазинах, які відправляють семена овощей почтой. Давайте дізнаємося, чим хороша така зелень, і чому її так часто замовляють в магазинах насіння.

Суперпродукт

Купити насіння шпинату https://xn--d1abagmkkfl1k.xn--j1amh/catalog/semena-shpinata/ варто з тієї причини, що це справжнє джерело корисних речовин. У його склад входять не тільки вітаміни, а ще й мінерали, необхідні для нормального функціонування організму. Серед них можна виділити:

♦ вітаміни C, A і B;

♦ кальцій;

♦ залізо.

Зазначені мікроелементи добре впливають на систему травлення, імунну та кровоносну системи. Крім цього, кальцій сприяє зміцненню кісток. Крім корисних властивостей, шпинат також має приємний смак. Його можна вживати у свіжому вигляді або додавати в страви, що пройшли теплову обробку.

Ранні терміни дозрівання

Шпинат можна висівати у відкритий грунт в весняний період, відразу після танення снігу. Щоб рослина дала хороший урожай, необхідно восени удобрити грядки. Після виконання всіх вказівок, залишається почекати кілька тижнів і збирати перший урожай свіжої зелені. Головна перевага в тому, що для нормального розвитку культури необхідна прохолодна погода, яка як раз тримається ранньою весною. В таких умовах можуть рости далеко не всі види зелені.

Простота і зручність вирощування

Шпинат це акуратний невеликий кущик, який не займає багато місця на ділянці. Це дозволяє висаджувати його на городі будь-якої площі. Крім цього, рослина не вимоглива до освітлення. Пагони можуть рости як в тіні, так і під яскравими сонячними променями.

Ще однією перевагою є можливість вирощування культури на балконі в холодну пору року. Єдиним нюансом є кислотність грунту. Її рівень повинен бути на нейтральній позначці. Якщо грунт кислий, то необхідно виконати вапнування.

Посадка в грунт - не єдиний спосіб вирощування шпинату. Рослину можна вирощувати цілий рік на підвіконні в квартирі або на балконі. Для цього можна використовувати спеціальні контейнери або ящики. При засівання потрібно обов'язково враховувати правила посадки певного сорту шпинату. Їх можна знайти на упаковці.

Джерело: зеленыйдом.укр


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також