- Це не дієта, а утримання від гріха, - рівненський священник розповів, у чому полягає піст

3741 0

Ми у соцмережах:

- Це не дієта, а утримання від гріха, -  рівненський священник розповів, у чому полягає піст

Завтра, 18 березня, в усіх православних християн починається Великий піст, який триватиме 48 днів.

Піст триватиме до Пасхи, яка цього року припадає на 5 травня.

У цей період віруючі люди обмежують себе в їжі. Забороняється вживати їжу, яка має тваринне походження – м’ясо, масло, яйця, молоко та інше. Дозволяється рослинна їжа.

Рівненський священник ПЦУ Микола Капітула розповів, що таке Піст:

- Великий піст є найбільшим з усіх багатоденних постів, тому й називається великим. Він є найдревнішим. Піст наближає людину до Бога. Сам Христос говорить про ті засоби, які допомагають нам з’єднатися з Богом. Цих засобів є два – Піст і молитва. Ісус Христос перед тим, як йти на суспільну проповідь, відправився у пустелю, де постив 40 днів. Тому піст – це утримання від гріха. Оце є найголовнішим. Саме тому неділя перед постом називається прощеною. Християни мають увійти в піст, попросивши один в одного прощення. Люди примиряються один з одним й починають постити. Тобто піст – це поєднання духовного і тілесного. Непотрібно розглядати піст як дієту чи якесь моріння себе голодом. Кожна людина має підходити до посту розумно. Якщо людина за приписами лікарів не може постити, то їй і не потрібно цього робити. Для цього людина має підійти до свого священника та попросити благословення на послаблення посту.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також