«Це не мій автомобіль, а дружини!» — чимало дружин депутатів обласної ради мають по кілька машин

2935 0

Ми у соцмережах:

На фото депутат Роман Стасюк із своїм авто, яке внесено у декларацію

На чому їздять депутати облради на сесію? У минулому числі «РВ» ми розповіли про автомобілі обласних депутатів, які вказані в їхніх електронних деклараціях. Тих, у кого задекларовані автомобілі — трохи більше половини. А решта? Частина користується автомобілями, власниками яких вказані чоловік або дружина, і зовсім мало є таких, у кого легкового транспорту взагалі немає. Але це не означає, що всі вони ходять пішки або користуються лише громадським транспортом.

Депутат-«свободівець» та дубенський бізнесмен Володимир Ткачук у декларації зазначив, що два легкових і два вантажних авто у родині зареєстровано на дружину. Серед легкових — придбаний у 2013 році «Mercedes-Benz GL320» 2010 року випуску та куплене за понад 1 млн грн у 2019-му з салону «Peugeot 5008». Ринкова ціна першого авто нині — від 19 тис. доларів (понад 500 тис. грн), другого — від 27 тис. грн (понад 700 тис. грн).

Оксана Лозова, яка очолює фракцію Радикальної партії в облраді, декларує авто чоловіка — куплене з салону «Citroen C5 Aircross» 2019 року випуску. Декларована вартість — 814 тис. грн — така ж, як і на ринку.

Перший заступник голови Рівненської ОДА та депутат від «Слуги народу» Сергій Подолін декларує два авто, які в офіційній власності дружини. Обидва у декларації оцінені у близько 500 тис. грн: куплена у 2014 році новенька «Toyota Land Cruiser Prado» та придбаний торік BMW X3 2015 року випуску. Ціна першого авто на ринку нині від 28 тис. доларів (близько 800 тис. грн), другого — від 20 тис. доларів.

Дорогі авто родини костопільського бізнесмена Василя Кльопа, який цього скликання — депутат від «Батьківщини», зареєстровані теж на дружину. Зокрема, в її власності куплене у 2012 році з салону за майже 1 млн грн «Porsche Cayenne». На сьогодні таке можна купити від 24 тис. доларів (понад 650 тис. грн).

Екс-голова Рівненської облради, а нині керівник фракції партії «Сила і честь» Олександр Данильчук у декларації згадує лише два авто дружини. Дорожче — «Mercedes Benz CLA200» 2013 року. Вартість такого на ринку — від 18 тис. доларів (понад 500 тис. грн).

У депутата від «За майбутнє» та віднедавна директора комунального «Управління майновим комплексом» Рівненської облради Андрія Пехотіна легкове авто оформлене теж на дружину — «Honda HR-V» 2016 року, куплена у 2018-му. Декларована вартість — 320 тис. грн. Ринкова — від 15 тис. доларів (від більше 400 тис. грн).

Два авто у власності дружини декларує депутат від «ЄС» та директор «Агенції регіонального розвитку» Олександр Процюк: «Honda Civic» 2009 року, придбана у 2010-му за 240 тис. грн, та «Kia Sportage» 2016-го, куплена торік за 161 тис. грн, як вказано у декларації. Ринкова ціна першого авто — від 6000 доларів (160 тис. грн), другого — від 13 тис. доларів (360 тис. грн).

Вказав лише авто, що у власності дружини, депутат від «ЄС» та бізнесмен Василь Яніцький, який був народним депутатом минулого скликання — «Lexus RX 350», куплений у 2007 році з салону. Таке авто нині можна придбати від 11 тис. доларів (300 тис. грн).

Депутатка від «ЄС» та начальниця міського управління освіти Вараша Олена Корень декларує два авто чоловіка. Дорожче, «Mitsubishi ASX», було придбано з салону у 2011 році за 196 тис. грн. Ринкова вартість такого авто сьогодні — від 9 тис. доларів (250 тис. грн).

Бізнесмен та представник Радикальної партії Роман Стасюк їздить на авто, що зареєстроване на його дружину Ориславу — «Skoda Octavia» 2012 року випуску, куплена у 2017-му. Задекларована вартість — 182 тис. грн. Ціна на ринку, залежно від стану та комплектації, — від 6000 (понад 160 тис. грн).

Небагато депутатів облради, які в деклараціях не вказали жодного автомобіля. Серед них — радикалка та працівниця апарату облради Юлія Назарчук, депутатка від «За майбутнє» Вікторія Опанасюк, депутат від «За майбутнє» та сімейний лікар з Рокитнівського району Валерій Редько, представниця партії «Сила і честь» та завідувачка структурного підрозділу обласної дитячої лікарні Катерина Макарчук.

Фермер з Млинівського району та депутат від «За майбутнє» Володимир Чайка у декларації вказує понад 20 одиниць вантажної та сільгосптехніки, проте легкових авто там немає.

Не задекларував жодного авто і депутат від «Сили і честі» та начальник обласного управління лісового господарства Віталій Сухович, хоча зазначимо, у деклараціях закон вимагає вказувати не лише авто, які у власності, а й ті, які у користуванні. Так само «ходить пішки», якщо вірити декларації, екс-перший заступник голови Рівненської ОДА та заступник голови фракції «Сила і честь» Віталій Ундір.

До когорти тих, хто начебто без легкового авто, належить і власник «Радивилівмолока» та депутат від «Слуги народу» Анатолій Грисюк, який вказав лише дві вантажівки та мільйони на банківських рахунках. А також — голова обласного осередку «Слуга народу» Юрій Ліпський, перша заступниця голови Сарненської РДА та депутатка від «Слуги народу» Людмила Мариніна та чотири обранці від «ЄС»: журналіст Віталій Гайдукевич, голова облради Сергій Кондрачук, директор товариства «Вінт» Андрій Сорока та учасник АТО Андрій Усач.

Не мають власних авто і депутати від «Батьківщини»: Микола Добриднік, Світлана Левицька, яка працює викладачкою НУВГП, Олександр Ткач, що керує відділенням в обласному протипухлинному центрі, та директорка обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Алла Черній.

Також без задекларованих авто — і два «свободівці»: директор міського центру комплексної реабілітації людей з інвалідністю Олександр Гомон та працівниця Міністерства молоді та спорту Аліна Янчук.

Олеся АНТОНЕНКО.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також