Ці продукти відновлюють кров

1447 0

Ми у соцмережах:

Ці продукти відновлюють кров

Печінка. Це цінне джерело заліза, а також містить гепарин — речовину, яка допомагає запобігти тромбозам та інфарктам міокарда. Важливо приготувати печінку швидко, щоб зберегти її корисні властивості.

Виноград. Корисний при анемії та хронічній втомі, оскільки містить фолієву кислоту, яка допомагає засвоювати залізо, необхідне для еритроцитів, та стимулює синтез кров’яних клітин.

Буряк. Завдяки вмісту вітамінів групи В, заліза та фолієвої кислоти він сприяє утворенню еритроцитів, нормалізує кровообіг, зміцнює стінки судин та запобігає склеротичним явищам.

Яблука. Покращують засвоєння заліза з інших продуктів і містять кальцій, необхідний для правильного згортання крові. Одним з головних компонентів яблук є пектинові полісахариди, які сприяють зниженню рівня холестерину в крові та регулюванню рівня цукру.

Капуста. Білоголова та броколі містять фолієву кислоту, сприяють синтезу нових кров’яних клітин, а також вітамін К, який регулює згортання крові.

Гранат. Містить величезну кількість заліза, його рекомендують при залізодефіцитній анемії. Він допомагає у боротьбі зі слабкістю та запамороченнями, що виникають через низький рівень гемоглобіну. Гранат розріджує кров, він корисний людям із проблемами серцево-судинної системи.

Горіхи. Містять корисні жири, калій, магній, залізо, вітаміни А, С та групи В. Фісташки корисні для крові завдяки вмісту заліза, білків, вітамінів групи В та Е, міді та фолієвої кислоти.

До речі, натомість гречка, жирне м’ясо, копченості, банани, картопля та мед згущують кров.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також