Цікаві факти про гарбуз

692 0

Ми у соцмережах:

Цікаві факти про гарбуз

З погляду ботаніки гарбуз, як і кавун, відноситься до ягід.

У гарбузі міститься каротин, вітамін А, чимало солей міді, заліза і фосфору, вітаміни групи B, C, E, D і рідкісний вітамін T, який прискорює обмінні процеси, перешкоджаючи ожирінню. У ньому багато калію, кальцію, магнію, цинку, кобальту, кремнію, фтору — життєво необхідних для здоров’я.

М’якоть гарбуза на 90% складається з води. У ній дуже мало калорій, зате чимало цінної харчової клітковини.

Гарбуз ідеальний як гарнір до м’яса, оскільки допомагає засвоювати важку їжу.

У гарбузів їстівне майже все: м’якоть, насіння, квіти.

Свіжий гарбузовий сік представляє собою натуральне снодійне. Також він є природним антиоксидантом.

Свіжа гарбузова м’якоть допомагає втамувати біль при поверхневих опіках.

Гарбузове насіння дуже корисне, причому насіння повністю зрілого гарбуза на порядок корисніше, ніж насіння молодого.

Біле насіння — найвідоміший народний засіб від глистів, найкраще після устриць джерело цинку і визнаний афродизіак.

Гарбузова олія неймовірно корисна і одна з найдорожчих у світі. Для виготовлення 1 л гарбузової олії потрібно 30–40 середніх гарбузів.

Найкращим смаком і поживними якостями володіють мускатні сорти гарбуза.

З допомогою страв із гарбуза простіше тримати організм у тонусі, худнути і гарнішати, а заодно — підтримувати сексуальну активність.

Найсмачніші плоди — середніх розмірів і не важчі за 5 кг; чим менший гарбуз, тим він солодший; хвостик повністю дозрілого гарбуза абсолютно сухий.

Цілі плоди без пошкоджень на шкірці можуть зберігатися в прохолодному (0–4°С) і сухому місці до наступного врожаю. В морозильнику очищена від насіння м’якоть зберігається до року, в холодильнику — близько тижня. Цілі гарбузи в холодильнику зберігати не можна.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також