«Цікаві» торги за дитсадок у Рівному

2337 0

Ми у соцмережах:

«Цікаві» торги за дитсадок у Рівному

Із 2017 року на вулиці Соборній, 420-А у Рівному товариство «Стиль-Декор», вигравши тендер, реконструює приміщення міжшкільного навчально-виробничого комбінату під дитячий садок. Наприкінці минулого року було оголошено ще один тендер, і торги знову виграв «Стиль-Декор». І цей тендер був досить «цікавим».

Влітку 2017?го торги на реконструкцію комбінату під дитсадок на 125 дітей виграло товариство «Стиль-Декор», запропонувавши меншу ціну, ніж два інших учасники — «Фіалка» та «Західбудцентр». Переможець мав виконати роботи до 1 листопада 2018 року за 12,5 млн грн. І як прозвітувала міська рада, на сьогодні будівля уже утеплена, пофарбована і навіть з кольоровим парканом.

Проте у листопаді управління капітального будівництва оголосило новий тендер — на облаштування систем теплопостачання, електромереж, водопостачання, опорядження території, встановлення пожежної сигналізації й т.п. Роботи мають виконати до кінця 2019?го. Торги знову виграв «Стиль-Декор», з яким 28 грудня підписали договір на 17,1 млн грн. Зауважимо, що «Стиль-Декор», що належить рівнянці Вірі Рожчук, — серед тих фірм, які виграють найбільше тендерів на Рівненщині.

Щодо останнього тендера, то конкурентом «Стиль-Декору» на торгах була будівельна компанія «Случ». Відповідно до документів, ці фірми належать різним людям, проте обидві пов’язують з Юрієм Фалком. Пан Фалко, попри те, що спорідненість зі «Стиль-Декором» згадувалася навіть у кримінальних провадженнях, заперечує свій зв’язок з родиною Рожчуків. А ось «Случ» належить гощанцю Сергію Бондарцю, який свого часу був директором ПП «Інформаційно-консалтингова група». Останнє підприємство зареєстроване на Вадима Сака, людину, що фігурує у фірмах бізнесмена Юрія Фалка.

Щодо «Стиль-Декору», то він фігурує у скандалі з руліжною доріжкою для аеропорту. Підприємство виграло тендер у 2017-му, роботи виконало, проте їх не прийняли. Обласний департамент будівництва після відкритого правоохоронцями провадження заявив, що покладений асфальт — неякісний. «Стиль-Декор» переробляти виконане відмовився, наполягаючи, що усе зроблене відповідає вимогам.

Алла САДОВНИК.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також