Цілились в Зеленського: Росія атакувала Одесу, коли в місті перебували президент України та делегація грецьких дипломатів

632 0

Ми у соцмережах:

Цілились в Зеленського: Росія атакувала Одесу, коли в місті перебували президент України та делегація грецьких дипломатів

Російські окупаційні війська атакували ракетою Одесу, коли у місті з візитом перебував прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс.

Про це повідомляє грецьке видання Protothema, пише "Європейська правда".
Видання стверджує, що ціллю російських військ був кортеж президента України Володимира Зеленського – вибух стався, коли він знаходився за 150 метрів він місцеперебування грецької делегації на чолі з Міцотакісом.
Джерела видання кажуть, що ніхто з грецької делегації не постраждав.
- Немає жодних проблем з безпекою прем'єр-міністра та грецької делегації, – заявили офіційні урядові джерела.
- Ми всі в порядку, – сказав раніше у коментарі виданню державний міністр Греції Ставрос Папаставру. 
Володимир Зеленський повідомив, що внаслідок ранкової російської атаки по Одесі є загиблі та поранені. Під час вибуху він разом з прем'єрміністром Греції був у порту.
 -  Ми бачили сьогодні цей удар. Ви бачите, з ким ми маємо справу, їм все одно, куди бити. Я знаю, що сьогодні були жертви, всіх деталей не знаю ще, але знаю, що є загиблі, є поранені, - заявив Володимир Зеленський. 
-  Президент Зеленський і його штаб нам показував і пояснював значення порту і те, що робиться, щоб відновити і посилити шлях морський український і яку шкоду зазнав під час атак. Уже в самому кінці ми почули звук сирен і вибухи, які були дуже близько від нас. Ми не встигли піти в захищене місце, це дуже вражаючий досвід,сказав прем'єр Греції Кіріакос Міцотакіс, якого цитує Телебачення Торонто
Візит Міцотакіса до України не був оголошений публічно з міркувань безпеки.
Потужний вибух в Одесі стався незадовго до зустрічі прем'єр-міністра Греції з президентом України. У регіоні одразу ж було оголошено повітряну тривогу.
Раніше Зеленський обговорив з Міцотакісом оборонні потреби України.
Перед цим грецькі ЗМІ повідомили, що влада країни розпорядилася підготувати до передачі Україні пакет обладнання і озброєння, яке більше не використовується збройними силами Греції.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також