Ціна тепла — як торік, а гаряча вода — дорожча

807 0

Ми у соцмережах:

Ціна тепла — як торік, а гаряча вода — дорожча

Виконком Рівного минулої п’ятниці встановив тариф на теплопостачання для населення: 1913,16 грн за гігакалорію тепла. Але міський голова Рівного Олександр Третяк досі його чомусь не підписав.

Зрозуміло, що ціна дешевого тепла для рівнян — це місто без бюджету для розвитку, адже теплопостачальне підприємство не буде працювати за таким тарифом, бо реальний — значно більший. І цю різницю, яка, за попередніми розрахунками, складе 260 мільйонів, доведеться покривати з бюджету.

Надто вже песимістичні прогнози для міста озвучив під час засідання міськвиконкому Олександр Ющук, директор ТОВ «Рівнетеплоенерго»:

— Що означає тариф 1913 гривень? Коли ми оплатимо всі рахунки, в нас залишиться 19% від загальної суми — на газ. Уже в листопаді «Нафтогаз трейдинг» оштрафує підприємство на 10% від вартості газу. У грудні ми вилетимо з реєстрів і купуватимемо газ вже за іншою, вищою ціною. Механізм компенсації треба розробляти вже, інакше в січні підприємство зупиниться. Коли стануть холодними батареї, люди включать обігрівачі, перевантажать систему електропостачання і місто залишиться без струму. Через день-два розмерзнуться водопроводи й каналізація. До лютого місто вмре…

До слова, а от тариф на гарячу воду для рівнян на 46% більший ніж торік. Цей тариф міськвиконком ухвалив ще 12 жовтня і не переглядав — тож рівняни платитимуть по 154, 57 гривні за метр кубічний. Чому так? Чиновники уникають відповіді. Так само й досі не відомо, за яким графіком подаватимуть гарячу воду.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також