Цього року в Рівному — без параду випускників

1415 0

Ми у соцмережах:

Фото з архіву

Богдан Турович, начальник міського управління освіти, повідомив, що навчальний рік у школах Рівного та Квасилова завершиться 3 червня. Однак випускних балів та лінійок на останньому дзвонику цього року не буде з міркувань безпеки — такою є рекомендація департаменту освіти та науки. Від батьків звернень щодо випускних немає.

— Батьки також запитували про ситуацію, коли дитина відвідує школу за кордоном і дистанційно у рівненській школі уже не навчається. Є рекомендація Міністерства освіти, як діяти в таких випадках: вчителі мають право здійснювати оцінювання на підставі оцінок, отриманих в першому семестрі, оцінок до початку вторгнення. Можливо, по поверненні дітей до України будуть якісь контрольні, щоб визначити рівень знань. Є різні варіанти, до кожної окремої ситуації будуть підходити індивідуально, — розповів Богдан Турович.

Не буде проблем й у тих, хто після 9-го класу має бажання продовжити навчання у 10–11 класах, запевнив Богдан Турович:

Місць не бракуватиме. Реформа освіти наразі триває, і щоб отримати статус ліцею, школа повинна мати на паралелі не менше двох десятих класів. Заклади, які такої кількості не набирають, матимуть статус гімназій.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також