Туалетного паперу на Рівненщині вистачить на всіх

1560 0

Ми у соцмережах:

Туалетного паперу на Рівненщині вистачить на всіх

Дешевий туалетний папір став товаром необхідності №1 на період карантину. Полиці рівненських магазинів у відповідних відділах швидко стали порожніми. Щоправда, єдиний в області виробник туалетного паперу запевняє, що дефіциту не буде і ціна не зросте.

Андрій Фесун, акціонер паперової фабрики в селі Моквин Березнівського району:

— Психологія людей зрозуміла: розбирають папір, бо розуміють, що, можливо, сидітимуть вдома протягом двох тижнів, а значить, витрати туалетного паперу в побуті і на особисті потреби значно зростуть. В Європі з поставками справді виник дефіцит. Адже 70% цієї продукції виробляють понад 40 фабрик біля Флоренції, що в Італії, яка зараз закрита на карантин. Проте в Україні майже кожна область має паперову фабрику. Ми працюємо на Рівненщині, виробляємо папір марки «Моквин». Постачаємо його й в інші області. Наприклад, зараз зросли поставки в Чернівецьку, де спалах коронавірусу. Працюємо на повну потужність, але обсягів не збільшуємо, бо насправді поки немає потреби.

Те, що продукція зникла з полиць магазинів, — тимчасове явище. Просто при закупівлях вони не розраховували на такий ажіотаж. При необхідності і відповідних запитах органів державної влади ми готові наростити обсяги продукції і забезпечити туалетним папером всю область. Ціни обіцяємо не піднімати, за один рулон — 2,50 грн. Єдине, що може вплинути на зростання ціни, — вартість вторинної сировини, тобто макулатури, з якої виготовляємо папір. Тому закликаємо постачальників цієї сировини до співпраці у ці нелегкі часи. Розглянемо усі пропозиції.

За словами Андрія Фесуна, фабрика безкоштовно доставить туалетний папір в медичні заклади області, будинки дитини та будинки для престарілих.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також