Турецький посол говоритиме з авіакомпаніями про рівненський аеропорт

1345 0

Ми у соцмережах:

Турецький посол говоритиме з авіакомпаніями про рівненський аеропорт

До Рівного завітав Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Туреччина в Україні Ягмур Ахмет Гюльдере (Mr Yağmur Ahmet GÜLDERE). Мета візиту – вивчення регіону для можливих інвестицій. Посол шукатиме для Рівного турецьке місто-побратим, зустрінеться із власниками льонокомбінату та вивчить ситуацію з Рівненським аеропортом.

 - Турецько-українські стосунки зараз на прекрасному рівні, починаючи від державного співробітництва, закінчуючи туризмом, інвестиціями, торгівлею, - зазначив посол. - Ми усі рухаємося далі - дуже успішно і швидкиими темпами. Але звісно, ми хочемо наростити ці темпи ще більше, тому що ми маємо хороший потенціал і не використовуємо його повноцінно. Тому наші президенти окреслили мету, що ми повинні збільшити нашу торгівлю з 5 до 10 млрд доларів. Для цього ми потребуємо заглиблення у регіони, у міста Туреччини та міста України. Тому представники Турецького посольства в Україні, у Києві, їздять регіонами, щоб дослідити, що ми можемо робити разом. І ми ділимося нашим досвідом, як турецькі міста та містечка відновили їхню економіку, зробили її сильнішою. І ми ділимося досвідом втілення у життя концепції інвестиційного парку, концепції приватно-публічного партнерства, які ми мали. Базуючись на цьому, я впевнений, що ознайомчий візит сьогодні стане основою для конкретних проектів. І у майбутньому ми сподіваємося знайти партнера для Рівного серед турецьких міст.

Ми поцікавилися в посла, що він думає про Рівненський аеропорт та перспективу відновлення прямих рейсів звідси до Туреччини. Пан Ягмур Ахмет Гюльдере відповів:

-          Туризм і повітряний зв'язок між Україною та Туреччиною вимірюється неймовірним рівнем. Звісно, через пандемію цей трафік уповільнився. Але думаю, оскільки починається вакцинація, ми побачимо значно вищі цифри, аніж торік. Майже 2 млн людей їздили туди і сюди два роки тому. Цього року наблизимося до цих цифр. І для цього додатково до правил, які ми мали останні рік-два, додамо ще. Є і багато міст в Україні, які мають потенціал, тому поговорю з керівниками авіакомпаній, щоб зрозуміти, як вони дивляться на це. Якщо є можливість, впевнений, вони одразу застрибнуть у ці можливості, і розглянуть не лише плани щодо туристичних польотів, а й регульованих рейсів.

Міський голова Рівного Олександр Третяк підтвердив, що ведуться перемовини про запуск Рівненського аеропорту та пошук міста-побратимав Туреччині для Рівного. Також він зазначив, що в планах – зустріч посла із власниками льонокомбінату та обговорення співпраці. Наприкінці зустрічі її учасники обмінялися подарунками. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також