У 29 вулиць Рівного — нові назви

3640 0

Ми у соцмережах:

У 29 вулиць Рівного — нові назви

Минулого тижня міська рада перейменувала одразу 29 вулиць у Рівному, не запитавши на це згоди їхніх мешканців.

Табличка вулиця Г.Данильчук

В обласному краєзнавчому музеї вирішили зібрати колекцію табличок із старими назвами вулиць. Ідея належить працівниці музею Галині Данильчук. Вона вважає, що навіть старі таблички — це історія, бо демонструють, які погляди та пріоритети були в місті в певний час.
Мешканка проспекту Дундича, який мали перейменувати на Марка Безручка, сама прийшла на сесію міськради:
— Ми не хочемо розбиратися, хто більший герой — Олеко Дундич чи Марко Безручко. Але це буде вже четверта назва нашої вулиці, бо спершу вона була Текстильною, потім Ворошилова, а згодом стала Дундича. Скільки ж можна міняти назви? Краще вже дати нейтральну або позитивну, не прив'язану до прізвищ чи подій, щоб вона слугувала роками — хоча б Миролюбну. На нашій вулиці опитано вже дві сотні людей, і Безручка ми не хочемо.
Володимир Хомко, міський голова Рівного:
— Маємо десять днів, щоб опитати мешканців вулиць Черняка, Черняхівського, Дундича, 30 років Перемоги, Валі Котика та ще семи рекомендованих до перейменування — нехай цим займуться депутати. Якщо більшість мешканців висловиться за іншу назву, ніж ту, що запропонували експерти на громадських слуханнях, то так і зробимо. Але перейменувати вулиці все одно доведеться, бо цього вимагає закон. Якщо до 21 лютого це не зробимо ми, то ці повноваження перейдуть до обласної влади, а після 21 травня — до Інституту національної пам'яті.
Записала Олена РАКС.
tag:Перейменування


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також