У Білорусі помітили іранських інструкторів, які координують запуски «шахідів» в Україну

865 0

Ми у соцмережах:

У Білорусі помітили іранських інструкторів, які координують запуски «шахідів» в Україну

Інструктори з Ірану навчають у Білорусі російських військових та координують запуски іранських дронів-камікадзе по території України.

Про це повідомляє Центр національного спротиву з посиланням на білоруських партизанів. 

Місцеве підпілля продовжує стежити за ситуацією в Білорусі. За останніми даними росіяни повністю перебрали на себе контроль над авіабазами у Барановичах та Ліді та продовжують використовувати їх для нанесення ударів по території України.

Тим часом в селі Микулічі, що в Гомельській області, помічена група іранських інструкторів, офіцерів КВІР ІРІ (Корпусу вартових Ісламської революції Ісламської республіки Іран), які перебувають під посиленою охороною російських нацгвардійців та офіцерів ФСБ. За інформацією від білоруських партизанів, саме ці інструктори координували запуски БПЛА “Shahed-136” по об’єктах інфраструктури Київщини та північних та західних областях України.

За даними українського підпілля, ще раніше на території тимчасово окупованої Херсонської області в загальному було помічено до 20 інструкторів з Ірану. Також іранці допомагають росіянам запускати дрони-камікадзе Shahed-136 з Криму. Зокрема інструктори перебувають на полігоні Чауда, військовому аеродромі Кіровського та поблизу мису Тарханкут.

Перевозять дрони на автомобілях КамАЗ або УРАЛ. Можливе також використання цивільного транспорту, вантажні авто для перевезення морських контейнерів.

Нагадаємо, раніше Центр національного спротиву повідомляв, що іранці базуються в населених пунктах Залізний порт, Гладівці (Херсонська область) та Джанкої (Крим). Вони навчають росіян користуватись дронами-камікадзе, й безпосередньо контролюють запуск дронів по українських цивільних об’єктах, зокрема удари по Миколаєву та Одесі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також