У боях на Донеччині загинув Захисник: із ним прощатимуться в Острозі та на Шепетівщині

283 0

Ми у соцмережах:

У боях на Донеччині загинув Захисник: із ним прощатимуться в Острозі та на Шепетівщині

Су­дил­ківсь­ка сіль­ська ра­да Ше­пе­тівсь­ко­го району по­ві­до­ми­ла гро­ма­ді про ще од­но­го за­гиб­ло­го За­хис­ни­ка.

«Ша­нов­на гро­ма­до, зно­ву не­поп­равна втра­та і не­за­гой­на ра­на: у ро­сій­сько-ук­ра­їнсь­кій вій­ні за­ги­нув наш зем­ляк По­лі­щук Рус­лан, ро­дом з се­ла Ло­зич­не. Про­жи­вав з сім’єю у м. Ос­тро­зі.

По­хо­ван­ня За­хис­ни­ка від­бу­деть­ся у с. Ло­зич­не : 3 жов­тня 2024 ро­ку з Ос­тро­га об 11:30 год тра­ур­ний кор­теж з ті­лом за­гиб­ло­го За­хис­ни­ка Ук­ра­їни при­бу­де до бать­ківсь­кої до­мів­ки у с. Ло­зич­не (вул. Виш­не­ва, 11). Про­хан­ня до жи­те­лів гро­ма­ди зус­трі­ти Ге­роя, ство­рив­ши жи­вий ко­ри­дор ша­ни, та про­вес­ти Во­їна до міс­це­во­го хра­му і кла­до­ви­ща», — йдеть­ся у по­ві­дом­ленні Су­дил­ківсь­кої сіль­ської ра­ди.

Ос­трозь­ка місь­ка ра­да заз­на­чає, що ті­ло Ге­роя при­ве­зуть в Ос­трог орі­єн­товно о 09:40–09:50. Це­ре­мо­нія по­хо­ван­ня Ге­роя Ук­ра­їни від­бу­деть­ся в чет­вер, 3 жов­тня:

10:00 — прощання вдома загиблого (м. Острог, вул. Затишна, 1);
10:30 — прощання на Майдані Свободи (м. Острог).
Піс­ля про­щан­ня в Ос­тро­зі ті­ло за­гиб­ло­го Ге­роя для по­хо­ван­ня по­ве­зуть в с. Ло­зич­не Ше­пе­тівсь­ко­го р-ну Хмель­ницької об­ласті.

У свою чер­гу п’ятий пре­зи­дент Ук­ра­їни Пет­ро По­ро­шен­ко на сво­їй сто­рін­ці у фей­сбу­ці заз­на­чив:

«Зно­ву кля­ті втра­ти. У бою на До­неч­чи­ні за­ги­нув наш друг та поб­ра­тим, мо­лод­ший сер­жант Рус­лан По­лі­щук.

Рус­лан був чле­ном на­шої ко­ман­ди, ду­же енер­гій­ною та ро­зум­ною лю­ди­ною, справ­жнім пат­рі­отом. От­ри­мав якіс­ну еко­но­міч­ну ос­ві­ту в Ос­трозь­кій ака­де­мії, був під­при­єм­цем, мав дос­від в ре­аль­но­му сек­то­рі еко­но­мі­ки. Був ду­же ак­тивним гро­ма­дя­ни­ном, чле­ном Єв­ро­пей­ської со­лі­дар­ності, всім сер­цем вбо­лі­вав за свою гро­ма­ду. Він мав бу­ти се­ред тих, хто від­бу­до­ву­ва­ти­ме Ук­ра­їну.

У лю­то­му 2022 ро­ку, без ва­гань доб­ро­віль­но при­єд­нався до Зброй­них Сил Ук­ра­їни, хо­ча не мав вій­сько­во­го дос­ві­ду. Але об­рав шлях во­їна і ге­роя. Брав участь у ба­гатьох ус­пішних бойових опе­ра­ці­ях. Як виз­нання його смі­ли­вос­ті, май­стер­ності та лі­дерс­тва, от­ри­мав сер­жантсь­ке зван­ня.

26 ве­рес­ня, у бо­ях за До­нець­ку об­ласть, Рус­лан от­ри­мав по­ра­нен­ня, не­су­міс­ні з жит­тям. Ша­ле­ний ар­ти­ле­рій­ський обс­тріл, під­три­ма­ний во­ро­жою аві­аці­єю, не за­ли­шив жод­но­го шан­су. Оку­пан­ти ві­діб­ра­ли в нас ге­роя, мо­ло­ду енер­гій­ну лю­ди­ну, справжнього дру­га. Але памʼять і ді­ло його жи­вуть. Поб­ра­ти­ми да­ли від­січ і обовʼяз­ко­во пом­стять за всіх на­ших.

У Рус­ла­на за­ли­ши­ли­ся дру­жи­на та двоє ді­тей. Не­має слів, які мог­ли б змен­ши­ти їх­ній біль. Від щи­ро­го сер­ця при­но­шу свої спів­чуття ро­ди­ні та близь­ким. Вся Ук­ра­їна пла­че за на­ши­ми ге­ро­ями-за­хис­ни­ка­ми. Віч­на памʼять Рус­ла­ну По­лі­щу­ку».

В На­ці­ональ­но­му уні­вер­си­те­ті «Ос­трозь­ка ака­де­мія» до­да­ють:

«Із ве­ли­ким су­мом по­ві­дом­ля­ємо: на фрон­ті за­ги­нув ви­пус­кник еко­но­міч­но­го фа­куль­те­ту (2002 рік ви­пус­ку) На­ці­ональ­но­го уні­вер­си­те­ту «Ос­трозь­ка ака­де­мія» Рус­лан По­лі­щук. Уся ака­де­міч­на спіль­но­та На­УОА схи­ляє го­ло­ви у скор­бо­ті пе­ред Ге­ро­єм, який від­дав жит­тя за во­лю і сво­бо­ду на­шої Бать­ків­щи­ни! Ге­рої не вми­ра­ють, по­ки жи­ве пам’ять про них! Щи­ро спів­чу­ва­ємо ро­ди­ні за­гиб­ло­го! Світ­ла памʼять, ве­ли­ка ша­на і вдяч­ність Ге­рою-за­хис­ни­ку Ук­ра­їни Рус­ла­ну По­лі­щу­ку!». 

День за Днем.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також