У Британії чоловіків зроблять джентльменами

1830 0

Ми у соцмережах:

У Британії чоловіків зроблять джентльменами

У Британії відкрили курси світських манер для чоловіків, які мріють стати справжніми джентльменами. У світі фаст-фуда і сварок на шляхах колишня танцівниця і модель Діана Масер розпочала кампанію за повернення краваток, елегантних манер і класичних танців. Курс вартістю 650 фунтів розрахований на три дні. Нещодавно перші учні — дев’ять чоловіків віком від 20 до 40 років, яких вмовили брати участь у програмі їхні дружини, подруги або матері, — прибули в шотландський замок Лікліхед, де їх будуть навчати 13 інструкторів.

У Британії відкрили курси світських манер для чоловіків, які мріють стати справжніми джентльменами. У світі фаст-фуда і сварок на шляхах колишня танцівниця і модель Діана Масер розпочала кампанію за повернення краваток, елегантних манер і класичних танців. Курс вартістю 650 фунтів розрахований на три дні. Нещодавно перші учні — дев’ять чоловіків віком від 20 до 40 років, яких вмовили брати участь у програмі їхні дружини, подруги або матері, — прибули в шотландський замок Лікліхед, де їх будуть навчати 13 інструкторів. «Зробити з людини леді або джентльмена нелегко. Але кожен може навчитися себе поводити», — заявила Масер перед початком першого заняття. За її словами, зараз занадто мало британців уміють полювати на фазанів, точити ніж і вітатися з жінкою за руку. У перший день занять учні утримували на головах книги, удосконалюючи свою ходу, і слухали пояснення того, що не можна приходити на вечірку з вином, якщо господар не близький друг, і що зелені сорочки пасують тільки тим, у кого темні очі та волосся. Особливу увагу в перший день Масер приділила формальним запрошенням, на які треба відповідати швидко, у письмовій формі й у третій особі. «Ніхто не помре, якщо ви неправильно відповісте на запрошення, — сказала вона, — але якщо вас запрошують на весілля, відповідати треба в третій особі». Завжди давайте слугам на чай, ходіть тротуаром так, щоб захистити вашу даму від карет, які проїжджають повз вас, радить Масер. «Якщо вас запросили на полювання, майте при собі готівку, щоб давати чайові провідникам і єгерям. Треба дати не менше 5 фунтів тому, хто прибирає вашу кімнату, і не менше 20 фунтів дворецькому», — говорить колишня модель. Потім слухачів навчать доглядати за волоссям, вести невимушену бесіду і грати в гольф. Наступним кроком буде мистецтво приймати гостей, і кожен вимовить коротку промову, навчаючись виступати перед публікою. Тут теж є свої тонкощі: ніколи не напивайтеся перед тим, як виголосити тост як дружок і ніколи не називайте пудинг десертом.

Секрети потискування руки Не стійте занадто близько до людини, з якою обмінюєтеся потискуванням рук, не вторгайтеся в її особистий простір. Потискуйте руку міцно, але не ламайте людям пальці. Надмірно міцне потискування сприймається як агресивність, слабке рукостискання — як недовіра. Щоб посилити сприятливе враження, під час потискування руки трохи доторкніться до ліктя іншої людини, але не більш ніж на три секунди. Палець правої руки повинен дивитися вгору. Обмінюючись потискуванням руки з жінкою, варто підвестися.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також