У будинок священика кинули «коктейль Молотова», а перед тим був напад з битками

2143 0

Ми у соцмережах:

У будинок священика кинули «коктейль Молотова», а перед тим був напад з битками

Поліція розшукує хулігана, який кинув на подвір’я священика у селі Маща «коктейль Молотова».

 Трапилося це вночі 4 січня, пляшка із легкозаймистою сумішшю лише трохи не долетіла до будинку отця УПЦ, яка перебуває в єдності з Московським патріархатом. Пощастило також, що вона не загорілася.

Як повідомляє поліція, порушено кримінальне провадження частиною 1 статті 296 «Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом». Карається штрафом від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років.

До цього, 3 січня, відбувся напад на прихильників Московського патріархату, які чергують біля місцевого храму. На вагончик, де чергують прихильники УПЦ напали із дерев’яними киями.

Як повідомляє «UA:Рівне», МП звинуватив у нападі Православну церкву України, але у ПЦУ назвали це відвертою брехнею.

Нагадаємо, що прихожани місцевого храму в селі Маща вирішили змінити конфесійну приналежність з МП на ПЦУ. Не довгий час вони молилися у храмі, поки його не відібрав назад Московський патріархат, бо має на документи. Із того часу в селі – конфлікт. Поліція уже повідомляла, що в село у Костопільському районі постійно звозять немісцевих.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також