У «Червоній калині» прокоментували випадок із інфікованим експацієнтом

1988 0

Ми у соцмережах:

У «Червоній калині»  прокоментували випадок із інфікованим експацієнтом

У санаторії "Червона калина" прокоментували інформацію щодо 72-річного жителя Волині, у якого 8 квітня виявили коронавірус і який до того був пацієнтом закладу.

Чоловіка виписали із санаторію 31 березня, а з 1 квітня "Червону калину" закрили на карантин, повідомив Суспільному головний лікар закладу Микола Сивий. За його словами, працівники "Червоної калини", з якими він контактував, наразі симптомів хвороби не мають, тому виключає можливість інфікування у санаторії.

Як пояснила Суспільному юристка санаторію Надія Сергійчук, "Червона калина" – це лікувальний заклад, і його робота у період введеного урядом з 12 березня загальнодержавного карантину не є порушенням.

Юристка санаторію "Червона калина" Надія Сергійчук:

– Ми долікували тих людей, які приїхали. У нас дотримано було всіх заходів: температура міряється при вході – раз, потім на ресепшені – два. Плюс септиків стоїть ціла "батарея". Ці люди прибули по договору, ми їх зобов'язані були прийняти, бо задовго до цього ми пишемо гарантійний лист, що ми приймемо цю людину.

Нагадаємо,  нововолинський міський голова Віктор Сапожніков розповів, що наразі уточнюються контактні особи госпіталізованого чоловіка, попередньо – це близько 60 осіб.

– За попередніми даними, він справді був у "Червоній калині". На початку квітня він поступив, із 16 березня по 1 квітня він був у "Червоній калині". Уже звідти, – я кажу, що це попередні дані, – він був звідти направлений додому. Я маю інформацію, що він не один був у "Червоній калині", із Нововолинська таких було 8 людей. Усе це уточнюється і тоді будуть вжиті заходи.

Читайте також: Під час карантину в рівненській «Червоній калині» відпочивав хворий на COVID-19 волинянин


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також