У чому сила проростаючого зерна?

1565 0

Ми у соцмережах:

У чому сила проростаючого зерна?

Один із засновників біоенергетики, лауреат Нобелівської премії Альберт Сен-Дьєрді писав про чудодійні властивості паростків пшениці: «Я з дитинства був слабким і хворобливим. Безперервні застуди, загострення гастриту мучили мене все життя. Але з тих пір, як я щодня з`їдаю порцію паростків, — вражаюче! — перестав хворіти». Адже він почав вживати їх на 70-му році життя.

Цілющі властивості пророслої пшениці були відомі ще за три тисячі років до нашої ери. Її називали еліксиром життя і застосовували як омолоджувальний засіб. Проростки пшениці сприяють відновленню всіх життєво важливих функцій організму: покращують роботу шлунково-кишкового тракту, печінки, серця, збільшують гостроту зору, допомагають скинути зайву вагу.

Коли зерно проростає, в ньому значно зростає вміст вітаміну Е, дуже важливого для немолодих — він активізує життєдіяльність організму й уповільнює процеси старіння, зокрема, за рахунок здатності нейтралізувати вільні радикали, які ушкоджують клітини. А також вітаміни групи В і клітковина, яка активно виводить токсини з організму, «рятуючи» від багатьох хвороб травної системи, зокрема, від виразки шлунка, раку, поліпів, закрепів і т.д.

Окрім пшениці, можна пророщувати й інші злаки та насіння: жито, овес, гречку, всі бобові культури, ячмінь, лущений соняшник, редиску, кукурудзу і навіть арахіс. Проростки гречки, які мають злегка горіховий присмак; підвищують рівень гемоглобіну, зміцнюють капіляри і стінки кровоносних судин. Особливо корисні при цукровому діабеті, анемії, хворобах серця і гіпертонії, при хронічних стресах і застудних захворюваннях.

Проростки вівса дуже корисні при захворюваннях легенів і органів травлення. Проростки соняшнику нормалізують кислотно-лужний баланс в організмі. У проростках бобів білка не менше, ніж в м`ясі. Проростки сочевиці стимулюють кровотворення, тому корисні при анемії і втраті крові. У проростках сої наявний повний набір амінокислот, необхідних людині. Це хороший засіб профілактики утворення каменів у жовчному міхурі. Крім того, проростки сої зменшують здатність крові згущуватися й позбавляють від надлишків холестерину, запобігаючи серцево-судинним захворюванням.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також