У діагностичному три місяці не платили зарплату, а потім звільнили більше півсотні працівників

5163 0

Ми у соцмережах:

У діагностичному три місяці не платили зарплату, а потім звільнили більше півсотні працівників

У Рівненському діагностичному центрі сьогодні скоротили 69 працівників.

 Їх звільнили без виплати заробітних плат і матеріальної допомоги. Хоч, відповідно до закону, із людьми при звільненні мали розрахуватися.

Обурені люди прийшли до обласної ради, щоб подивитися депутатам в очі.

- 6 вересня усіх було попереджено про скорочення. Ми усі погодилися і підписали наказ. У нас сьогодні останній робочий день. Однак нам одразу сказали, що грошей для нас немає, і найближчим часом виплат ми можемо не чекати. Нам боргують зарплату за вересень, жовтень і частину листопада. Окрім цього, ще має бути вихідна допомога. Депутати, підкажіть як нам далі жити? З чим ходити до магазину? Чим оплачувати комунальні послуги? В кожного з нас є сім’ї. Весь цей час ми чесно працювали, нам ніхто не платив, а перед Новим роком нас викинули на вулицю. Звільнили людей не молодих. Всі розуміють, що на роботу нас хтось уже навряд візьме. Особисто мені залишилося всього 3,5 років до пенсії. Зарплата у мене була 5 тисяч гривень в місяць, - звернулася в розпачі до депутатів Олена Михальчук.

Президія обласної ради погодилася віднайти 2 мільйони 670 тисяч гривень для погашення боргів по заробітних платах. За це рішення депутати мають проголосувати на сесії 12 листопада. За кращих умов, виплати надійдуть людям не раніше 19-20 листопада.

- Цей заклад довели до ручки. Це підтвердило службове розслідування. Тому було звільнено головного лікаря Романа Шустика. Той ще є депутатом обласної ради від «Слуги Народу». Однак суд постановив, що такого «хорошого» керівника потрібно поновити на посаді, - сказав людям голова обласної ради Сергій Кондрачук.

За словами Кондрачука, обласна рада не могла втрутитись раніше. Адже остання сесія обласної ради була 19 серпня. Після цього сесій більше не проводили. А про скорочення персоналу депутатам стало відомо лише 28 серпня.

Додамо, що на розгляд сесії планують винести питання про поновлення на посаді головного лікаря Романа Шустика, який виграв судову справу.

Читайте також по темі: Шустик повертається на посаду головного лікаря діагностичного центру

Кабінет головного лікаря діагностичного центру – порожній (ФОТО/ВІДЕО)

Працівники діагностичного центру заявляють про тиск з боку колишнього головного лікаря (ВІДЕО)


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також