У другу річницю початку війни у Костополі відкриють пам’ятний знак на честь загиблих Героїв

1039 0

Ми у соцмережах:

У другу річницю початку війни у Костополі відкриють пам’ятний знак на честь загиблих Героїв

24 лютого в Костополі на площі Грушевського відкриють пам’ятний знак на честь наших загиблих Героїв.

Цей гранітний камінь символізує місце закладення Меморіалу Слави, який відкриють після війни. Ініціатором його встановлення стала громадська організація родин Героїв Костопільщини «Ангели на щиті».

- З цією ідею ми звернулися у міську раду і одержали схвалення, - розповіла фейсбук-спільноті Костопільщина 21 століття співзасновниця ГО Наталія Пруцкова, - ми обговорили та погодили макет і кожне слово напису на плиті. А також і дату відкриття: друга річниця початку війни.

На гранітному камені висотою 2,8 метра уміщено тризуб і табличку з написом про те, що на цьому місці закладено Меморіал Слави. Внизу є QR-код сторінки сайту Костопільської міськради зі списком загиблих Героїв. Пам’ятний знак, його встановлення та всі опоряджувальні роботи оплачуватиме міська рада. Усе разом обійдеться у 285 тис. грн.

До 19 лютого на цьому місці на площі Грушевського стояв пам’ятний знак на честь славетного земляка Ніла Хасевича. Знак у вигляді каменя з табличкою встановили близько 20 років тому на місці поваленого раніше пам’ятника Леніну. Камінь був невеличкий і не вписувався в архітектурний ансамбль, розроблений колись під велику монументальну споруду. За згодою костопільчанина Олега Бернади, який займався встановленням каменя на честь Ніла Хасевича, його демонтували й перенесли у розташований поряд краєзнавчий музей, де він поки що зберігатиметься. Може, з часом під нього знайдуть більш вдале місце.

Що ж до Алеї Героїв, що на Майдані Шевченка, то вона поки там і залишається. У разі потреби зміни місця Алею Героїв можуть перенести до пам’ятного знака на площу Грушевського, таку можливість родини загиблих також обговорюють. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також