У Дубенському замку працюють реставратори з Львівщини

975 0

Ми у соцмережах:

У Дубенському замку працюють реставратори з Львівщини

Галичани досліджують стан музейних експонатів, щоб визначити, що саме потребує реставрації.

 -1 червня до Дубенського замку прибув «десант» у складі десяти львівських художників-реставраторів. Дубенський замок дуже цікавий для нас як унікальний об’єкт нашої історії, - розповіла на фейсбук-сторінці замку Мирослава Білецька-Зварич, завідувачка науково-дослідного реставраційного відділу Львівської філії Національного науково-дослідного реставраційного центру України.

- Наші художники-реставратори у переважній більшості фанатично віддані своїй професії, успіху у якій без глибокого вивчення історичної спадщини України досягти неможливо. З керівництвом Заповідника завжди знаходимо порозуміння та консенсус у питанні збереження, дослідження та реставрації збірок іконопису та станкового живопису. А відтак бачимо практичний результат нашої співпраці.

До речі, у день свого приїзду до Дубна львів'яни передали у фонди Дубенського заповідника чотири ікони ХІХ століття після реставрації.

А ще, пригадує п. Мирослава, всі разом працювали над відомим живописним полотном художника Григорія Буняка «Дубенський замок». Картину якісно реставрували у Львові, а на місці майстри-реставратори замку виготовили технічно досконалий підрамник за кресленнями працівників центру. Нині картина, якій дали друге життя, милує зір відвідувачів замку.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також