У господарстві чоловічого монастиря вибухнуло п`ять двохсотлітрових бочок з пальним. Поліція назвала причину пожежі (ВІДЕО)

6343 0

Ми у соцмережах:

У господарстві чоловічого монастиря вибухнуло п`ять двохсотлітрових бочок з пальним. Поліція назвала причину пожежі (ВІДЕО)

Стала відома попередня причина пожежі, яка спалахнула сьогодні о 09:47 у господарській будівлі Свято-Успенського чоловічого монастиря. На місце виклику було направлено п'ять чергових пожежно-рятувальних відділень із Гощі, Рівного та з Корця.

Вогнем було охоплено господарську будівлю, поділену на кілька секцій. Ще до приїзду вогнеборців вибухнуло п'ять двохсотлітрових ємностей з пальним. Тому полум'я швидко набирало обертів. Була серйозна загроза знищення вогнем складу, де зберігалися каністри та бочки з пально-мастильними матеріалами. Вогнеборці одразу подали на захист складу вогнегасні речовини. Окремо рятувальники відігнали на безпечну відстань з гаражів два трактори та вантажний автомобіль, а з однієї з палаючих будівель винесли три газових балони, які від високої температури могли б призвести до вибуху та руйнувань.

Речник Служби порятунку Рівненщини Дмитро Мельник повідомив РВ, що значно ускладнювало роботу бійців ДСНС з гасіння пожежі сильне задимлення з практично нульовою видимістю, суха вітряна погода та велике пожежне навантаження. Ціною значних зусиль об 11:50 пожежу вдалося локалізувати, а о 14:45 повністю загасити. Жертв та постраждалих немає. Монастир вогнем не пошкоджено, бо загрози для нього не було, адже від монастиря до місця пожежі 500 метрів.

Вогнем знищено господарчу будівлю та речі господарського вжитку. До гасіння було залучено 5 пожежних автоцистерн та 42 чоловіки особового складу рятувальників. Причину пожежі та завдані збитки встановлюють. 

Речниця поліції Рівненщини Марія Юстицька повідомила РВ, що за попередньою інформацією ДСНС, причиною пожежі стало коротке замикання електропроводки, яке виникло у дровітні монастиря. Завтра там буде проводитись додатковий огляд місця події. Поки що поліція відкидає версію про підпал, яку вже оприлюднили користувачі соцмереж, бо територія постійно та ретельно охоронялась двома величезними псами-алабаями, які чужинців на територію не пропускали. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також