У Костопіль їде траурний кортеж з двома загиблими на Донеччині воїнами

947 0

Ми у соцмережах:

У Костопіль їде траурний кортеж з двома загиблими на Донеччині воїнами

Сьогодні, 16 лютого,жителів Костопільської громади просять віддати шану та належно зустріти героїв. О 18:00 — в'їзд похоронних у Костопіль кортежів із загиблими захисниками Павлом Супрунцем та Валентином Сущенком до рідних домівок. Павло Супрунець загинув на Донеччині і понад рік вважався зниклим безвісти. Валентин Сущенко повернувся захищати рідну землю з-за кордону і віддав за Батьківщину життя.

Маршрут: вул.Рівненська — вул.Нова — вул.Коперніка — вул.Незалежності, де проживав захисник Павло Супрунець (вул.Незалежності, 26. кв.70) , далі кортеж поїде на вул.Бурова —Степанська 22А, де проживав захисник Валентин Сущенко.

Старший солдат Павло Супрунець  загинув 6 лютого 2023 року під час ведення наступальних дій та бойового зіткнення з силами противника під Бахмутом на Донеччині.

Торік, 5 лютого, рідні востаннє чули голос Павла. Після того він разом із побратимами вирушив у бій та не повернувся. Понад рік військового вважали безвісти зниклим. Рідні вірили і сподівалися на краще, робили все можливе, щоб дізнатися про долю Павла. Думали він в полоні, а потім вважали смерть непідтвердженою інформацію. Та, на жаль, його загибель підтвердили експертизою ДНК на початку січня 2024 року. Павла Супрунця поховали у Дніпрі як тимчасово невідомого захисника України. Цієї суботи герой назавжди повернеться додому.

Павло Супрунець народився у селі Мала Любаша 19 грудня 1969-го року. Навчався в місцевій школі, а далі здобув професію столяра у Мирогощанському аграрному фаховому коледжі. Згодом був призваний на строкову службу. Після служби опанував професію будівельника. Щоб підтримувати сім’ю, Павло багато працював. Згодом усі разом вони переїхала в місто Костопіль, де почала облаштовувати нове житло. Тепер дружина і двоє дітей осиротіли..

«Гарний професіонал своєї справи. Він багато часу приділяв роботі, його поважали та до нього прислухалися. А вдома Павло був добрим чоловіком, хорошим батьком, люблячим сім’янином. Та вже 24 лютого усе змінилося... Павло зібрав речі та став на захист Батьківщини», — розповідає дружина Ірина Супрунець.

Чоловік був вірним сином своєї Батьківщини, вболівав за долю України. Під час повномасштабного вторгнення одразу пішов до військкомату, 1 березня 2022 року був призваний на військову службу.

- Це було його стійке рішення, яке не обговорювалось. Після навчання поїхав з побратимами захищати місто Суми. Згодом був направлений виконувати бойові завдання щодо захисту суверенітету та цілісності України у Бахмут. Служив стрільцем в 14-му окремому стрілецькому батальйоні "Полісся". Він був надзвичайно добродушний, завжди готовий прийти на допомогу іншим. Він оберігав нас від усього, поряд з ним ми відчували себе насправді наче за кам'яною стіною. Мені його дуже не вистачає, Павло дуже наших своїх донечок, називав лагідно - мої дівчатка,розповідає дружина.

Прощання з Павлом Супрунцем відбудеться 17 лютого:
10:30– заупокійна літія в домівці захисника (вул.Незалежності, 26. кв.70).
11:00 – чин похорону за загиблим героєм буде звершуватись у соборі святих апостолів Петра і Павла ПЦУ. По завершенню чину поховання відбудеться піша хода до майдану Т.Г. Шевченка, поховають Павла Супрунця на «Новому» кладовищі м.Костопіль поруч із іншими воїнами Небесного Легіону.


Головний сержант Валентин Сущенко свій останній бій прийняв цьогоріч 13 лютого поблизу Курдюмівки Бахмутського району на Донеччині. Біль втрати складно заспокоїти, та напевне іще більше він пече, коли втрачаємо справжніх та щирих. Саме таким був наш земляк Валентин Сущенко

- Брат був справжнім. Жив за девізом: «Якщо не я – то хто?» Валентин був принциповою та справедливою людиною, хорошим братом. Він захищав людей, допомагав у складних ситуаціях. На нього завжди можна було покластися. Наша родина втратила велику людину, він був для нас єдиним захисником, – розповідає сестра Андріана.

Валентин Сущенко народився у місті Костопіль. Закінчив Костопільський ліцей №1 ім.Тараса Шевченка, здобув освіту в Національному лісотехнічному університеті України. Далі Валентин проходив строкову військову службу у Національній гвардії України. Працював майстром в ПАТ "КОСТОПІЛЬСЬКИЙ ДБК". У 2014-2018 роках воював на сході України.

- Пішов добровольцем на війну. Завжди розумів, що велика війна з Росією неминуча. І саме на ній нам доведеться виборювати свою незалежність, - розповідає сестра Андріана.

Валентин Сущенко був за кордоном, коли розпочалася повномасштабна війна. Але повернувся в Україну, щоб стати на захист рідної землі. 27 лютого 2022 року пішов захищати Батьківщину. Дуже обережний і дуже відповідальний. Не боявся завдань і завжди піклувався про людей. Валентин служив у 28-й окремій механізованій бригаді імені Лицарів Зимового Походу головним сержантом, командиром гранатометного взводу. Від початку повномасштабного вторгнення Валентин Сущенко воював на трьох напрямках фронту: захищав Миколаївщину, Херсонщину та Донеччину. Валентин побував на найнебезпечніших ділянках, у важких боях отримав кілька поранень.

Валентин був учасником бойових дій та нагороджений орденом «За мужність» III ступеня. У героя залишилися дружина, матір, сестра та похресниця.

- Постійно займався саморозвитком і вдосконалював свої знання. Любив читати книги, я полюбляла коли брат розповідав мені цікаві історії від прочитаного. За період військової служби до інтересів додалися ножі, він колекціонував та робив їх побратимам. За що б не брався, всюди досягав успіху. Брат любив життя і казав, що воно прекрасне. Він для мене трішки більше, ніж брат. Його дуже не вистачає. Моя донечка Валентина, була його похресницею, він піклувався та любив проводити час разом. Брата дуже любили діти, він до кожного знаходив підхід, розповіла сестра Андріана.

Прощання з Валентином Сущенком відбудеться 17 лютого:
13:30 - заупокійна літія в домівці захисника (Степанська 22А). По завершенню літії відбудеться піша хода до храму.
14:00 - чин похорону за загиблим героєм буде звершуватись у храмі святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії. По завершенню чину поховання з захисником попрощаються на майдані Тараса Шевченка, поховають Валентина Сущенка на місцевому кладовищі в селі Лісопіль.
Костопільська міська рада висловлює щирі співчуття рідним і близьким захисників. Світла пам'ять героям!

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також