У Мащі захопили храм?

2073 0

Ми у соцмережах:

У Мащі захопили храм?

Подія сталась сьогодні, 9 листопада. Близько 8-ї години ранку на територію Свято-Іоанно Богословської церкви у селі Маща, Костопільського району зійшлися прибічники ПЦУ і стали брати приступом храм.

Світлина від РІВНЕ. Голос  Церкви.

Віруючі УПЦ викликали поліцію і прийшли на територію церковного подвір’я, аби зарадити ситуації, так про ситуацію у селі повідомляє РІВНЕ. Голос Церкви.

Коли ми зайшли, то вже замки на церкві були зрізані і всередині знаходились люди, - розповідає протоієрей Даниїл Ільницький, настоятель церкви у селі Маща.Керували захопленням два священики ПЦУ, кілька місцевих молодих активістів і представники якогось військового угрупування, так вони представились.

Світлина від РІВНЕ. Голос  Церкви.

За словами місцевих жителів, поліція не допомогла уникнути силової суперечки між вірянами УПЦ , котрі хотіли зайти у свою церкву, і прибічниками ПЦУ.  Наразі церковний конфлікт у селі Маща у стадії загострення. Віряни УПЦ викликали свого правозахисника та представників Сарненської єпархії УПЦ для перемовин. 

Як стало відомо РВ, насправді - це перереєстрована у законному порядку громада Православної церкви України, маючи всі документи і законні підстави, прийшла до свого храму, аби провести перше богослужіння українською мовою, а їм завадили це зробити. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також