У міській лікарні Рівного вперше провели надскладну операцію

7954 0

Ми у соцмережах:

У міській лікарні Рівного вперше провели надскладну операцію

Операцію на відкритому серці із застосуванням апарату штучного кровообігу вперше провели в операційній КНП «Рівненська міська лікарня». Раніше пацієнти їхали для цього в Київ.

 Операцію провели вчора, 1 жовтня, команда фахівців із Національного інституту хірургії та трансплантології імені О.О. Шалімова НАМН України та міської лікарні. І сьогодні відбулась іще одна, проте вже без використання даного апарату.

Артур Володимирович Габрієлян - керівник відділу трансплантації та хірургії серця Національного інституту хірургії та трансплантології імені О.О. Шалімова НАМН України поділився подробицями стосовно учорашньої операції:

- Попередні операції, які ми проводили на відкритому серці проводились без використання апарату штучного кровообігу, цього разу потреба у використанні апарату була. Дане оперативне втручання є більш підвищеного рівня складності, поєднувало в собі 2 окремих втручання: на клапані та коронарних артеріях та додатково пластика лівого передсердя. Із чотирьох артерій, - три закриті, працювала тільки одна. Пацієнт 60 року народження, непростий, мав два інфаркти, інсульт спинальний. Рухатись було важко, тому, щоб не обтяжувати пацієнта поїздкою у Київ, ця операція була проведена у Рівненській міській лікарні, адже тут є усі умови та обладнання для проведення подібних складних втручань. Операція пройшла без ускладнень, самостійно почав дихати через три години, був відключений від апарату ШВЛ та переведений на самостійне дихання, ніяких проявів серцевої слабкості не було, а це дуже важливо.

Операція проведена вперше в Рівненській області із застосуванням апарату штучного кровообігу. Бригада з Національного інституту імені О.О. Шалімова давно і успішно співпрацює з міською лікарнею, ця співпраця буде продовжуватись, і з часом місцеві спеціалісти будуть виконувати такі операції, а ми, якщо потрібно, будемо приїжджати і допомагати нашим колегам.

Сьогоднішня операція, пройшла без ускладнень. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також