У Мізочі Здолбунівського району спостерігачі зафіксували два порушення

1488 0

Ми у соцмережах:

Фото ілюстративне

Спостерігачі Рівненської обласної громадської організації «Комітет виборців України» повідомили про два порушення, які їхні спостерігачі зафіксували на виборчих дільницях села Мізоча Здолбунівського району.

На дільницю №560357, що у приміщенні сільради, прийшла старша жінка і пожалілася, що погано бачить і потребує допомоги. На прохання члена ДВК з жінкою до кабінки для голосування зайшов спостерігач.

Однак це порушення, нагадує КВУ. Адже, відповідно до законодавства, допомогти має право лише інший виборець. Не можуть це робити ані офіційні спостерігачі, ані члени виборчих комісій, ані довірені особи від кандидатів.

А на дільниці №560358 спостерігач КВУ став свідком ситуації, коли до виборця, який вийшов з виборчої дільниці після голосування в будинку культури, підійшов невідомий і почав запитувати прізвище кандидата, за якого цей виборець проголосував, нібито для опитування. Але чоловік не мав ані анкети, ані підтверджуючого документа від організації, яка проводить дослідження. Тому виборець відмовився надавати таку інформацію.

Детальніше про те, як голосувати без порушень, читайте у нашому спеціальному матеріалі.

А за перебігом виборів на Рівненщині стежте разом з нами за допомогою часової лінії.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також