У музеї не дах ремонтують, а ввели у штат інженера з охорони праці

1524 1

Ми у соцмережах:

У музеї не дах ремонтують, а ввели у штат інженера з охорони праці

Керівниця Рівненського обласного краєзнавчого музею Тетяна Самсонюк стверджує, що через дощ, який заливає музей крізь дірявий дах, під загрозою не тільки унікальні експонати, а й здоров'я та життя його працівників та відвідувачів.

Тетяна Самсонюк, в.о. директора обласного краєзнавчого музею:

Ще у 2014 році було розроблено проектно-кошторисну документацію, відповідно до якої ремонт даху музею коштував 2 млн грн. Проте кошти на ремонт так і не виділили. За це літо дах потрібно відремонтувати, бо після ще однієї дощової осені матимемо серйозні проблеми. Вода уже й так добралася до експозиційних залів, де зберігаємо найцінніші експонати.

Ми вже прочистили всі зливи та ринви, які були забиті. Але через постійне намокання у приміщеннях відшарувалася стеля, а це загрожує життю людей. Так само від фасаду почала відшаровуватися штукатурка, шматки якої можуть впасти на голови відвідувачам.

Коли ми проводили «Музейні гостини», то обгородили усі проблемні місця біля будівлі червоною стрічкою. Також нам довелося ввести у штат музею нову посаду — інженера з охорони праці.

Дуже сподіваємося, що нам допоможуть зберегти музей і виділять з обласного бюджету, як обіцяли, два мільйони гривень та ще один мільйон — із міського бюджету.

Віктор Крук, інженер з експлуатації будівлі музею:

— Дах музею покритий бляхою. Під вагою снігу взимку вона починає зміщуватися і утворюються щілини, через які всередину будівлі і потрапляє вода. Експертиза, яку проводили раніше, показала, що дерев’яні конструкції даху у придатному стані, тому потрібно замінити саме покриття.

Олексій Муляренко, голова Рівненської ОДА:

Дах музею потребує негайного ремонту. Обов’язково ініціюватиму виділення коштів на реконструкцію музею та буду шукати можливості фінансування цього об’єкта з різних джерел, адже будівля музею є ще й пам'яткою архітектури.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також