У небі над Полтавською областю зазнав катастрофи бомбардувальник ЗСУ Су-24

1119 0

Ми у соцмережах:

У небі над Полтавською областю зазнав катастрофи бомбардувальник ЗСУ Су-24

Літак підтримував наступ українських військових на сході України та завдав ударів по позиціях російських військ, проте був уражений ракетою рашистів.

За два дні в Полтавській області розбилися два українські літаки, це сталося 11 та 12 жовтня. Про це повідомив голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін, передає "Суспільне".

- У вівторок і в середу мали катастрофи, падали літаки наші саме в Шишацькій громаді. Більше інформації коментувати не можу, коментують ці події військове керівництво Міністерства оборони. Чекаємо від них інформацію, — сказав він. 

Прессекретар Повітряних сил України Юрій Ігнат у коментарі журналістам підтвердив втрату лише одного українського літака Су-24 М. Він розповів, що бомбардувальник підтримував наступ українських військових на сході України та завдав ударів по позиціях російських військ, повідомляє Фокус.

Після виконання бойового завдання Су-24 М був уражений російською ракетою. Екіпаж літака вирішив повернутися на аеродром базування. Проте літак не зміг долетіти і зазнав аварії у Полтавській області. Два пілоти катапультувалися, але один із них не вижив.

Командування повітряних сил висловило співчуття рідним загиблого.

Су-24 М — надзвуковий фронтовий бомбардувальник, є модернізованою версією СУ-24 і знаходиться на озброєнні Повітряних сил України. Призначений для нанесення високоточних прицільних ракетно-бомбових ударів по наземних і надводних цілях за будь-яких погодних і тимчасових умов.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також