У парку — ще один палац

1649 0

Ми у соцмережах:

У парку — ще один палац

У парку біля міського стадіону «Авангард», де археологи шукають рештки палацу Любомирських, з'явився… будиночок. У ньому постійно чергує сторож. Вочевидь, не тільки відкопаний археологами фрагмент фундаменту він охороняє.

Будка

Люди жартують: на місці зруйнованого замку Любомирських маємо вже два палаци. Один — Юрія Торгуна, колишнього секретаря міськради, а нині бізнесмена, який ще років 10 тому пообіцяв на орендованій землі звести копію історичної будівлі. А поруч інший — Тараса Максименка, начальника міського управління культури та туризму, який ініціював розкопки на місці зруйнованого палацу, на які буде витрачено з міського бюджету майже мільйон
У парку біля міського стадіону «Авангард», де археологи шукають рештки палацу Любомирських, з'явився… будиночок. У ньому постійно чергує сторож. Вочевидь, не тільки відкопаний археологами фрагмент фундаменту він охороняє. А й сам будиночок. Бо добротний, тож дорогий. Тут також зберігатимуть свої інструменти археологи. Зважаючи на те, що будинок почали утеплювати розрізаними колодами, археологи тут затримаються надовго. І не дивно, програма під назвою «Дослідимо замок (палац) у Рівному», яку міськрада затвердила у березні, розрахована на три роки. Туалет Авангард палац Олег Карпяк, голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів та комунальної власності: — Загальний кошторис програми, запланованої на три роки, становить понад мільйон гривень. Поки що на першочергові потреби на 2016 рік управління культури і туризму попросило 350 тисяч гривень — на проведення георадарних досліджень, археологічну експертизу, розкопки та охорону об'єкта і розкопки по загородженому периметру. Будка палац Суто на археологічні розкопки у програмі передбачено 600 тисяч гривень на три роки. Щоправда, у «Віснику державних закупівель» чомусь фігурує зовсім інша сума — 778 тисяч гривень, на яку міське управління культури і туризму замовить послуги з археологічних досліджень у ДП «Рівненська старовина». А от що саме можуть знайти на місці замку, який радянські екскаватори давно зрівняли із землею, археологи висловлюються обережно. Кажуть, що сподіваються відкопати підвали колишнього палацу.
Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також