У Птичі знову конфлікт за храм: селяни зачинилися у церкві і не пускають інших

3116 0

Ми у соцмережах:

Фото - сайту ЧаРівне

Відучора у селі Птича Дубенського району навколо місцевого храму, який два роки був зачинений через накладений судом арешт, знову конфліктують прихильники Української православної церкви Київського патріархату та УПЦ, що перебуває у канонічній єдності з Московським патріархатом.

Як розповів РВ птицький сільський голова Ярослав Вознюк, вчора селяни дізналися про рішення дубенського суду зняти арешт з храму.

- О п’ятій годині вечора ми зустрілися біля церкви з представниками громади, поліцією, головою РДА і вирішили, що до Великодня храм не відчинятимемо, - зазначає пан Вознюк. – Але представники УПЦ КП заявили, що прихильники УПЦ будуть, найімовірніше, захоплювати храм, і самі зайшли досередини та закрилися. Церкву наразі охороняє поліція. Силових конфліктів, на щастя, не було.

У село вчора приїхали і група немісцевих молодиків. Їх бачили на подвір’ї священика, але вони не втручалися у суперечки селян.

Нагадаємо, що конфлікт за храм у Птичі триває з 2014 року. До того у храмі служив священик УПЦ (МП), але більшість у Птичі вирішила перейти до УПЦ КП. Дерев’яну церкву, що над трасою Київ-Чоп, поділити релігійні громади досі не можуть.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також