У рівненського провідника, ув’язненого Москвою, підозрюють коронавірус

1097 0

Ми у соцмережах:

У рівненського провідника, ув’язненого Москвою, підозрюють коронавірус

Мова йде про українського політв'язня Сергія Бугайчука, який працював на потязі «Ковель – Москва» і якого арештували в столиці Росії ще в липні 2018 року. Про це повідомила Уповноважена з прав людини в Україні Людмила Денісова на своїй сторінці в соцмережі.

 «…З'явилися симптоми гострої респіраторної хвороби: сухий кашель, підвищена температура, сильний головний біль та біль у суглобах, - пише вона. - Суттєве погіршення стану здоров'я у Сергія відбулося після того, як його етапували з Брянського СІЗО до «ФКУСИЗО-7 УФСИН РОССИИ по г. Москве». По прибуттю до московської в'язниці його помістили на 14-денний карантин, який пізніше продовжили до 21 дня, адже російські лікарі повідомили, що він контактував з особою, у якої діагностували коронавірусну інфекцію COVID-19.

Адміністрація "ФКУ СИЗО-7 УФСИН РОССИИ по г. Москве", де утримується Сергій, досі не забезпечила його належною медичною допомогою — не зроблено жодного аналізу. Крім того, не забезпечено засобами індивідуального захисту та дезінфектором.

Керівництво пенітенціарної установи країни-окупанта свідомо порушує права громадянина України, передбачені пунктом 22 Мінімальних стандартних правил поводження з ув'язненими, схвалених Економічною і Соціальною Радою ООН і статтею 17 Федерального Закону № 103-ФЗ «Про утримання під вартою підозрюваних і звинувачених у вчиненні злочинів».

Невідкладно звертаюся до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з вимогою вжити термінових заходів з метою належного медико-санітарного забезпечення Сергія Бугайчука з урахуванням рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров'я та Підкомітету ООН з питань запобігання катуванням від 25.03.2020, а також сприяти отриманню ним засобів індивідуального захисту і необхідного лікування.

Звертаюся до міжнародної спільноти продовжувати тиск на Російську Федерацію, щоб змусити країну-агресора виконувати норми міжнародного права та не порушувати права наших співгромадян, та сприяти якнайшвидшому звільненню бранців Кремля».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також