У рівненському футболі – «повний тоталітаризм та монархія»?

1128 0

Ми у соцмережах:

У рівненському футболі – «повний тоталітаризм та монархія»?

На офіційному сайті футбольного клубу "ОДЕК" (Оржів) з'явилася стаття, що Рівненська обласна федерація футболу відверто пішла у конфронтацію із клубом. «ОДЕК» навіть звинуватив Олексія Хахльова та саму федерацію у «тоталітаризмі».

Місцеве видання «Все» оприлюднило заяву клубу та відповідь федерації. Ми подаємо текст клубу у скороченому вигляді.

«Рівненська обласна федерація футболу, схоже, вже у відкриту пішла війною на Футбольний клуб “ОДЕК”, щоб дискредитувати команду перед футбольною громадськістю. Цього разу чиновники вирішили підставити оржівців з Суперкубком, - йдеться у повідомленні клубу. – Одну з найцікавіших ігор сезону федерація вирішила призначити у Дубні у будень на 17:00, як кажуть, “усе для вболівальників” та усе, щоб “ОДЕК” не зіграв цей матч і потім можна було б у всіх смертних гріхах і у зриві змагання звинуватити оржівців. Хахльов та його РОФФ, фактично добилися свого. Керівництво “ОДЕКа” попередньо ухвалило рішення не грати Суперкубок. Але хто буде винен у зриві цього футбольного свята?

Про непрості взаємовідносини між “ОДЕКом” та РОФФ, напевно, вже знають всі, хто хоч трішки слідкує за подіями в обласному футболі. Якщо “ОДЕК” завжди відкрито висловлює свою позицію стосовно роботи федерації та її очільника, то клерки РОФФ, зловживаючи своєю владою та службовим становищем, регулярно плели інтриги проти клубу, роблячи, як то кажуть, дрібні пакості.

Одна з таких сталася ще на турнірі Завацького 2018 року. Коли змагання з різних причин переносили і вирішили провести за два дні до виїзної гри “ОДЕКа” у Чемпіонаті України в Калуші. Тоді керівництво оржівців декілька разів повідомляли РОФФ, що матч другого ігрового дня команда не буде грати за будь-яких обставин. Але у федерації це проігнорували, і коли головний тренер “ОДЕКа” після півфіналу подякував за можливість зіграти лише один матч співорганізаторам з Волині, то ті дуже були здивовані та розчаровані, що “ОДЕКа” не буде у фіналі.

Вдруге Хахльов зі своїм РОФФ зганьбився при переносі одного з ключових матчів чемпіонату області між “ОДЕКом” та “Маяком”. Тоді виконком прийняв рішення перенести матч, через нібито участь гравців з Сарн у складі збірної області в міжнародному турнірі у Білорусі. Звісно, що ніхто ні на який турнір не їздив і його взагалі там не проводилося, про що ми написали на нашому сайті. Але замість того, щоб розібратися, що це взагалі за така “збірна області, чи насправді хоч хтось їздив на турнір до Білорусі і чому дирекція РОФФ ввела в оману членів виконкому, Хахльов зібравши найближчих своїх посіпак, влаштував “показове лінчування” начальнику ФК “ОДЕК” Ярославу Кулаковському за вищезгаданий опублікований на сайті матеріал та оштрафував клуб на 200 грн.

Цей приклад ще раз доводить, що в той час, коли вся Україна прагне до демократії та бореться за свободу слова, Хахльов та РОФФ, схоже, навпаки йдуть в кардинально протилежний бік, встановивши в рівненському футболі повний тоталітаризм та монархію. От тільки “ОДЕК” все ніяк не вдається взяти на короткий пасок, тож там вирішили оржівців покарати або ж взагалі зробити так, щоб існування клубу та його участь у змаганнях стали неможливими…

Як би там не було, ФК “ОДЕК” не завдяки, а всупереч керівництву обласного футболу продовжує відстоювати честь Рівненщини у Чемпіонаті України серед аматорських команд. Вже цієї неділі, 14 квітня, о 16:00 в Оржеві відбудеться відкриття футбольного сезону. Матч 16-го туру Чемпіонату України серед аматорських команд, в якому “ОДЕК” прийматиме “АГРОН”».

 

Керівництво Рівненської обласної федерації футболу здивоване статтею, яка з’явилась на офіційному сайті футбольного клубу «ОДЕК», пише сайт «ВСЕ» і подає позицію РОФФ:

-Рівненська обласна федерація футболу – це громадська спілка, де всі рішення ухвалюють колегіально, відкритим голосуванням. Всі процеси регламентуються статутом федерації і в керівних органах представлені всі райони області. А брати участь у відкритих засіданнях федерації мають право представники всіх футбольних клубів Рівненщини. Більше того, при прийнятті рішень запрошуються на засідання комітетів чи виконкому представники всіх сторін.

Щодо закидів, які стосуються організації матчу за Суперкубок, то всім відомо, що такі поєдинки організовуються на нейтральному полі. Футбольна спільнота Дубенщини запропонувала провести матч на відремонтованому стадіоні у Дубні. Додатковим аргументом на користь цього міста був стан поля. Адже у цю пору року важко знайти футбольне поле у хорошому стані. Ніяких заперечень щодо дати і місця проведення до виконавчих органів Рівненської обласної федерації від команди «ОДЕК» не надходило. Тим більше, дивно читати звинувачення з огляду навіть на те, що дата проведення матчу за Суперкубок – 17 квітня. А черговий тур в аматорській лізі України за участю команди «ОДЕК» - 20 квітня.

Щодо офіційних звернень від команди «ОДЕК», то нещодавно виконавчі органи РОФФ отримали лист про те, що цього сезону команда "ОДЕК" вирішила не брати участь в обласних змаганнях. В тому ж листі "ОДЕК" просить, всупереч регламенту, із наступного сезону, після перерви у виступах в чемпіонаті області, зарахувати її відразу у першу лігу.

Можливо, цей текст на сайті «ОДЕК» - це спроба тиску на федерацію, щоб в майбутньому було прийнято рішення на їх користь? Зі свого боку можемо гарантувати, що керівництво й надалі дотримуватиметься регламенту, прийматиме рішення відкрито, за участю всіх сторін. Та в інтересах розвитку футболу на Рівненщині.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також