У Рівненському серцево-судинному центрі провели тисячу операцій

1127 0

Ми у соцмережах:

У Рівненському серцево-судинному центрі провели тисячу операцій

Серцево-судинні захворювання – головна причина смертності на Рівненщині. А ті чи інші хвороби цього профілю має більша половина жителів області.

Пройшло лише 9 місяців з дати відкриття, а новостворений заклад має перші досягнення. З початку року з використанням ангіографічного комплексу вдалося провести першу тисячу операцій. А пацієнтами центру стали не дише жителі Рівненщини, а й інших областей, зокрема, Тернопільщини, Житомирщини та Волині.

- Раніше доводилося відправляти пацієнтів до інших областей або Києва. Але після відкриття центру в лютому, ми можемо надавати допомогу пацієнтам на місці. І результати роботи центру говорять самі за себе – лише за перші 9 місяців ми провели близько 1000 операцій. З них 387 стентувань, в тому числі 207 з гострим коронарним синдромом. Тобто фактично врятовані життя, - розповідає завідувачка відділення інтервенційної радіології обласної лікарні Лариса Черначук.

Нагадаємо, серцево-судинний центр запрацював в рамках реалізації на Рівненщині проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». З обласного бюджету на облаштування приміщення Центру спрямували 2,7 мільйонів гривень. Вартість ангіографічного комплексу склала майже 720 тисяч доларів. На обладнаня спрямували 1 мільйон доларів.

Усе обладнання та матеріали, що були закуплені в рамках реалізації проекту , мають надаватися пацієнтам безкоштовно, що значно здешевлює лікування кардіологічних хвороб в серцево-судинному центрі.

Керівництво Світового Банку погодилося розширити проект на Рівненщині та відкрити аналогічний Рівненському серцево-судинний центр в Сарнах,  який обслуговуватиме мешканців північних районів області. Нині проходять усі необхідні тендери по закупівлі обладнання та готується документація на тендер по ремонту приміщення Сарненської районної лікарні.

За повідомленням прес-служби РОДА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також