У Рівному – «чорний» день: загинуло аж троє воїнів

14792 0

Ми у соцмережах:

У Рівному – «чорний» день: загинуло аж троє воїнів

Рівне одразу проводитиме в останню дорогу Дмитра Каменчука, Михайла Ткачука та Олександра Усача.

 Дмитро Каменчук народився в місті Рівне. Все життя проживав в селі Колоденка.

Свій трудовий шлях у Рівненській податковій інспекції оперативним співробітником. Також працював в Корнинській сільській раді, у різних комерційних структурах та був найманим робітником.

Разом із дружиною виховували синів Миколу та Олександра і доньку Софію.

На початку повномасштабного вторгнення не вагаючись пішов до військкомату. Очікуючи повістку, брав участь у спорудженні блокпостів. На фронт пішов добровольцем 8 березня 2022 року. Служив на Запорізькому, Донецькому та Дніпропетровському напрямках. Брав участь у визволенні Харківщини, за що отримав відзнаку.

Михайло Ткачук
народився у селі Невірків. Після завершення навчання у місцевій школі, повністю віддав сили роботі. Тривалий час був слюсарем у КП «Рівнеелектроавтотранс», а за тим працював м'ясником у супермаркеті Fozzy.

У січні 2023 року Михайла мобілізували. Він без вагань став до лав Збройних сил України. Повторював рідним, що мусить стати на захист, адже понад усе хоче вберегти їх, готовий зробити все, щоб ворог не прийшов у рідні землі.

У червні 2023 року Михайло отримав важке поранення у руку. Переніс велику кількість операцій, знеболення, наркозу... Це позначилося на і до того підірвано у здоров'ї захисника. На жаль, 26 січня 2024 року 45-річний солдат Михайло Ткачук помер.

Олександр Усач народився у селі Балашівка. Закінчив місцеву школу та присвятив себе улюбленій справі - роботі по дереву.

Він не мав досвіду військової служби, але коли ворог відкрито напав на рідну країну, покинув роботу за кордоном і повернувся в Україну, щоб добровольцем стати до лав ЗСУ.

Олександр мав заради кого воювати - виховував чотирьох дітей. Людина і золотими руками, який доводив до кінця все, за щоб не брався, у нього все виходило. Проте про негаразди військової служби рідним не розповідав.

На жаль, серце Героя не витримало навантаження. 20 січня 2024 року 49-річний молодший сержант Олександр Усач помер у лікарні.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також