У Рівному може обвалитися будинок, як у Дрогобичі?

2529 0

Ми у соцмережах:

Фото - кадр з фільму Дрогобич 101/1

В Україні – тисячі будинків, збудованих за типовими проектами хрущовських часів. У Рівному, за офіційними підрахунками міської ради, 326 «хрущовок», частина з яких подібна до тієї, яка обвалилася у Дрогобичі на Львівщині 28 серпня 2019 року.

 Під завалами чотириповерхового будинку на вулиці Грушевського, 101/1 у Дрогобичі загинули восьмеро людей, ще семеро отримали поранення. Це найбільша кількість жертв на обвалах житлових будинків в Україні, які не пов’язані з вибухами газу.
До трагедії півстолітній будинок у містечку аварійним не вважався. Обвал не передбачив ніхто, хоча будинок за кілька днів до трагедії подавав сигнали – на них ніхто не звернув належної уваги.

Оксана Терлецька. Фото - кадр з фільму Дрогобич 101/1


«Нехай люди вчаться на чужих помилках, не на своїх. Якби я колись побачила, як трісне будинок, я би втікала. Я не була готова абсолютно до того всього», - говорить тепер Оксана Терлецька, героїня документального фільму-розслідування «Дрогобич 101/1». Жінка під час обвалу отримала серйозну травму хребта і заново вчиться ходити.

«Дрогобич 101/1» - фільм об’єднання журналістів-розслідувачів «Суспільного» із Рівного. Команда провела власне розслідування причин обвалу у Дрогобичі, а заодно встановила, хто винен: комунальники, радянська влада, нинішні чиновники чи самі мешканці.

Під загрозою подібних обвалів – сотні інших будинків в Україні. «Дрогобич 101/1» дає відповідь, що потрібно робити владі та мешканцям, які хочуть вберегти своє життя та майно.

Прем’єра фільму-розслідування «Дрогобич 101/1» на телеканалі UA:Перший відбудеться цієї середи, 25 березня, о 21:30.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також