У Рівному покажуть картини, евакуйовані з Херсону

707 0

Ми у соцмережах:

У Рівному покажуть картини, евакуйовані з Херсону

Виставку живопису відомого херсонського митця презентують в біліотеці на Лебединці.

Відкриття - у середу. Запрошує рівненська обласна наукова бібліотека:
 
 - Рівняни та гості нашого міста мають унікальну нагоду відвідати персональну виставку живопису геніального поета і художника з Херсона Анатолія Кичинського. Познайомитися та поспілкуватися з талановитим митцем, лауреатом Шевченківської премії можна на відкритті виставки – 26 липня о 13 годині у відділі мистецтв.
 
Анатолій Кичинський - уродженець сонячної Херсонщини, де проживав до окупації. Йому, україномовному письменнику з відвертими україноцентристськими поглядами, першому керівнику Херсонського товариства української мови імені Т. Шевченка, лауреату низки літературних премій, найвищої – Шевченківської, зокрема, чудом з великими труднощами вдалося виїхати після російської навали. Залишив найцінніші скарби душі – картини, книги, фотографії у своїй затишній херсонській квартирі не знаючи, чи ще колись сюди повернеться.

Дякуючи подвигу ЗСУ, нещодавно вдалося вивезти частину колекції картин до Рівного, яке стало тимчасовим прихистком Анатолію Івановичу та його дружині. У творчості митця органічно переплелися таланти поета, художника і перекладача, тому ми говоритимемо про мистецтво і пензля, і слова.

У доробку митця понад два десятки книг. Його вірші є текстами багатьох пісень, які співали Марія Бурмака, Сергій Лазо та Павло Дворський. Саме композицією Дворського довгий час розпочинало ефіри «Українське радіо» в Сіднеї. Вірші Анатолія Кичинського не лишають байдужими і наших рівненських композиторів, тож, в ході мистецької імпрези, звучатимуть їхні пісні.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також