У Рівному померла відома лікарка, в якої лікувались хворі зі всього світу

11854 0

Ми у соцмережах:

У Рівному померла відома лікарка, в якої лікувались хворі зі всього світу

У неділю померла відома невропатолог-фітотерапевт Інна Брижань. До свого 88- річчя вона не дожила два місяці. Лікарка була ученицею відомого в Україні травознавця Івана Носаля.

Після закінчення Львівського медичного Інна Брижань працювала психіатром в Острозькій психлікарні. Пізніше п.Інна працювала у міській лікарні Рівного, багато років поспіль викладала в медучилищі.

Як тільки земля звільнялась від снігу, щороку Інна Брижань чимало часу проводила у лісах та на болотах. У пошуках трав, які зцілюють людей.

Сусідом пані Інни був відомий ще у ті часи травознавець Іван Носаль. Він сказав Брижань: «Учись, якщо хочеш, але май на увазі: це дуже важка праця, на яку треба покласти життя…»

Так і сталось. Спочатку фітотерапевт-початківець заготовляла трави для потреб власної сім’ї на той випадок, якщо хтось захворіє. Одночасно почала збирати власну бібліотеку з наукової ботаніки і штудіювати її, адже цей предмет у медінститутах тоді не викладали. Хоча книги були різними мовами, та розібратися допомагала латина. А потім почали звертатися й колеги-медики з проханням зарадити тяжким хворобам. Іван Носаль учив складати індивідуальні рецепти для кожного пацієнта, цей принцип він вважав однією зі складових успішного лікування, так робила і його учениця. Бачачи й аналізуючи свої результати, п.Інна зрозуміла, що може. Справа була в офіційному документі міністерства. На той час курс фітотерапії був лише у Ленінградському інституті вдосконалення лікарів. І ось документ був у руках, у 1992 році невропатолог Інна Брижань пішла працювати в обласну лікарню фітотерапевтом.

Лікарка вважала, що рослина налагоджує інтимний життєвий процес клітини, і жодна лабораторія в світі не спроможна створити таких умов, медикаменти не проникають всередину клітини, вони діють лише на стадії регуляції й тому не можуть подолати сутності хвороби.

Серед тих, хто лікувався за методиками Інни Брижань, було більше американців, ніж рівнян. Деякі пацієнти з-за океану зізнавалися, що витратили на лікування десятки тисяч доларів, і лише  за рецептами і з травами п.Брижань, одержали бажаний результат.

Поховають Інну Брижань на Молодіжному цвинтарі у Рівному - поряд з могилою її чоловіка Карла Штейнберга,  який у минулому керував усіма енергетиками Рівненщини. Приїхати на похорон мами, на жаль,  не зможе її син Леонід Брижань, який є відомим військовим лікарем - ортопедом-травматологом у Москві, бо в Україну його нині просто не впустять. Про дату поховання Інни Брижань ми повідомимо додатково.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також