У Рівному попрощались з двома військовиками, життя яких обірвала війна

752 0

Ми у соцмережах:

У Рівному попрощались з двома військовиками, життя яких обірвала війна

У Рівному на майдані Незалежності сьогодні попрощались з двома військовими: 24-річним Олександром Савіним та 44-річним Євгеном Христичем.

За інформацією міськради у Facebook, Олександр Савін народився в Рівному. Після закінчення місцевого ліцею №1 здобув вчився на програміста у Березному. У травні 2021 року чоловік пішов на строкову службу, а у вересні 2021 року підписав контракт зі Збройними силами України.

- Він дзвонив мамі і казав, що в Сумській області. Я його трішки знав, знаю його батьків. Він скромним хлопчиком був, навчався в Березнівському коледжі, але за спеціальністю працювати не довелося, тому що після закінчення він одягнув форму захисника України. Дуже шкода, що такі молоді люди йдуть від нас, для того, щоб ми жили, — розповів знайомий Олександра Савіна Микола. 

24-річний військовий загинув 21 вересня під час виконання бойового завдання у Курській області Росії.

Євген Христич народився у Рівному. Закінчив навчання у місцевому ліцеї №15 та радіотехнічному училищі за спеціальністю "Монтажник радіоапаратури та приладів".

 

Євген Христич народився у Рівному. Закінчив навчання у місцевому ліцеї №15 та радіотехнічному училищі за спеціальністю "Монтажник радіоапаратури та приладів".

Строкову службу проходив у Києві. 44-річний чоловік був учасником антитерористичної операції. У 2015-2016 роках брав участь в бойових діях на сході України та був нагороджений медалями і відзнаками президента України. Євген Христич з 2019 року відслужив три роки за контрактом та пройшов навчання на розвідника.

- Він завжди був позитивною людиною, казав: «Нічого страшного, як помремо, то не почуємо». Був хорошою людиною, доброзичливий. Завжди відгукувався на допомогу, навіть після АТО ми завжди з ним зустрічалися по можливості. Допомагали один одному, бо після війни тяжко було і намагалися десь разом бути, щоб пережити це, — розповів побратим Євгена Христича Іван Зань.

У перші дні повномасштабного вторгнення російських військ на територію України, Рівненський територіальний центр комплектування мобілізував військового у зону активних бойових дій. Євген Христич загинув 4 лютого на Авдіївському напрямку.

- Телефонував я до нього перед загибеллю, десь за місяць, можливо. Він хотів приїхати в госпіталь, бо в нього були проблеми зі спиною, але, на жаль, при штурмі на Авдіївському напрямку він зник безвісти. І ось в серпні тільки його знайшли, — поділився Іван Зань.

Поховали Олександра Савіна та Євгена Христича на Алеї Героїв кладовища Нове у Рівному.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також