У Рівному прощатимуться з 40-річним добровольцем, якого Залужний нагородив «Золотим хрестом»

19834 0

Ми у соцмережах:

У Рівному прощатимуться з 40-річним добровольцем, якого Залужний нагородив «Золотим хрестом»

Понад усе він прагнув захистити рідну землю від ворога..

Про це повідомив в.о. міського голови Рівного Віктор Шакирзян:
 
- Завтра у Рівному проведуть в останню путь захисника Петра Гнатюка з Квасилова, який віддав своє життя у боротьбі за незалежну Україну...
 
Петро Гнатюк народився 12 липня 1983 року у Рівному. Закінчив Квасилівський НВК-ліцей, а за тим опанував фах зварювальника-рихтувальника у Квасилівському професійному ліцеї. По закінченню навчався у Київському індустріально-педагогічному коледжі імені Антона Макаренка за спеціальністю “Майстер виробничого навчання” та Рівненському державному гуманітарному університеті на вчителя трудового навчання.
 
За тим була строкова служба в армії, а у 2014 році Петро добровольцем став на захист держави у зоні проведення антитерористичної операції на сході країни. Він був одним з мужніх воїнів, які боронили від ворога Луганський аеропорт. У мирному житті Петро працював на виробництві пластикових вікон Epsilon. Він мав багато друзів, любив та поважав родину — батьків та брата з сім’єю. Нікому не відмовляв у допомозі, всім приділяв увагу та ділився добротою. Тож, коли розпочалось повномасштабне вторгнення, у перші ж дні добровольцем пішов до військкомату.
 
Петро прагнув захистити рідних, патріот своєї країни без остраху удруге став на її захист. “Хто, як не я” — з такими словами у березні 2022 Петро Гнатюк повернувся до Збройних сил України.
 
Він не приховував, що цього разу ситуація значно серйозніша, масштабніша та загрозливіша, аніж в часи служби в АТО. Але вірив, що українські захисники з цим впораються. І сам докладав чимало зусиль для цього. Не дарма нагороджений численними грамотами та відзнаками за службу, а в липні 2023 року отримав почесний нагрудний знак Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного “Золотий хрест”. Ця нагорода була особливою, адже у скрутній ситуації Петро взяв на себе командування та вивів з-під обстрілу свій підрозділ, зберігши життя не одному побратиму.
 
Та, на жаль, славний воїн тепер нестиме службу у Небесному війську — 13 серпня 2023 року 40-річний молодший сержант Петро Гнатюк загинув, виконуючи бойове завдання на Запорізькому напрямку.
 
Прощання із Героєм відбудеться завтра, 23 квітня, о 10.00 на майдані Незалежності у Рівному. Поховають його на кладовищі Здолбунів-2...


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також