У Рівному сім компаній створюють IT-кластер

5351 0

Ми у соцмережах:

Зустріч у Рівному. Фото - з сайту львівського IT-кластеру

Наступного тижня у Рівному буде офіційно зареєстрований перший IT-кластер – об’єднання IT-компаній, які спільно працюватимуть над різноманітними проектами, зокрема у сфері розвитку міста. Подібні кластери існують у багатьох обласних центрах України і демонструють хороші результати: розробляють програми для університетів, проводять навчання, конференції та навіть створюють інноваційні мікрорайони у містах.

Заснування рівненського IT-кластеру розпочалося два тижні тому – з спільної зустрічі рівненських та львівських IT-компаній. У Львові подібний кластер уже існує давно, тож львів’яни вирішили поділитися досвідом. 

 

Перший IT-кластер у Рівному взялися реєструвати сім найбільших IT-компаній міста. Наступного тижня про його створення мають оголосити офіційно. Доти ж називати учасників кластеру не поспішають. Відомо тільки, що серед них – компанія «Selecto».  Окрім того, активно допомагає радник міського голови Сергій Гемберг.

 

- Обговорюємо наразі всі юридичні моменти, статут, - зазначає пан Гемберг. – Також напрацьовуємо цілі і завдання для кластеру -  розвиток IT-сфери у Рівному, освіта. Окрім того, у майбутньому, можливо, йтиметься про створення спільних продуктів, наприклад, девелоперських проектів.

 

У кластері раді будуть бачити й інші IT-компанії Рівного. У місті, зазначають, працює з десяток потужних фірм у цій сфері.

 

- Рівне має сильне ІТ-ком’юніті: компанії знайомі між собою, співпрацюють, обмінюються досвідом, підтримують різні соціальні та освітні проекти у місті, - коментував Юрій Мамончук, СЕО компанії «Selecto»

. – Фактично, ми вже давно рухалися до об’єднання наших зусиль. Львівський офіс моєї компанії є членом львівського ІТ-кластеру і ми вже змогли оцінити усі переваги цього на собі.

 

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також